Un senator PNL cere tăierea pensiilor speciale și a voucherelor pentru bugetari

Eduard Nicolae Popa   
în HotNews
21/08/2019, 14:00
Un senator PNL cere tăierea pensiilor speciale și a voucherelor pentru bugetari
Senatorul PNL, Florin Cîțu, cere tăierea pensiilor speciale a bugetarilor *foto: ziare.com

Salariile bugetarilor sunt duble față de cele din mediul privat, iar acest lucru ar trebui să anuleze voucherele și tichetele de vacanță, sporurile și pensiile speciale! Cel puțin aceasta este opinia economistului Florin Cîțu, cel care ocupă funcția politică de lider al senatorilor PNL.

PNL vrea ca bugetarii să rămână fără pensii speciale și vouchere

Anunțul a fost făcut de Cîțu pe facebook: „Vine momentul adevărului! În medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE! Dar comparaţia nu este corectă. Nu surprinde toate informaţiile. Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi cel mai important siguranţa că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi. Tot ce primesc în plus bugetarii este susţinut de taxe plătite de privaţi”, a scris senatorul liberal.

Cîțu susține că discriminarea pentru oamenii din afara sistemului public trebuie să dispară: „Este clar că bugetarii sunt privilegiaţii societăţii. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaştem TOŢI acest lucru. Restul romanilor, din ţară şi din străinătate, muncesc pentru că bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocită care trebuie să dispară din societate. AJUNGE!!!”

Senatorul PNL, Florin Cîțu, cere tăierea pensiilor speciale a bugetarilor
Senatorul PNL, Florin Cîțu, cere tăierea pensiilor speciale a bugetarilor *foto: captură facebook

Ce soluții găsește Florin Cîțu pentru rezolvarea acestei situații

Senatorul PNL a prezentat și două soluții pentru ca această situație să fie rezolvată. Prima ar fi ca beneficiarii să plătească taxe mai mari: „Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluţie optimă. Taxele distorsionează comportamentul şi am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcţiona doar în cazul pensiilor speciale şi al veniturilor din prezenţa în diferite consilii de administratie- adică taxarea sinecurilor.”

A doua este cea în care bugetarii acceptă să rămână fără beneficii: „Rămâne această soluţie. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba. A lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca şi cum cel care ajunge acolo a câştigat la loterie şi este aranjat pe viaţă. Este inadmisibil să dai spaga să lucrezi în sectorul public când economia privat importa forţa de muncă din exterior! Acest sistem bolnav şi falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea României!”, a mai promis senatorul PNL.

Închide ×