Alegeri 2024

PNL, congres pentru alegerea candidatului la prezidențiale. Nicolae Ciucă: ”Cred că la fel vor proceda și partenerii noștri de coaliție”

Președintele PNL a anunțat că liberalii vor organiza curând un congres în care vor decide cine va fi candidatul la alegerile prezidențiale din septembrie.
06.06.2024 | 19:51
PNL congres pentru alegerea candidatului la prezidentiale Nicolae Ciuca Cred ca la fel vor proceda si partenerii nostri de coalitie
Liberalii organizează congres pentru alegerea candidatului la prezidențiale Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Potrivit lui Nicolae Ciucă, congresul trebuie organizat cel mai târziu la începutul lunii viitoare, întrucât perioada de precampanie pentru alegerile prezidențiale debutează în data de 15 iulie.

PNL, congres pentru alegerea candidatului la prezidențiale

Președintele PNL a mai precizat că, cel mai probabil, partenerii de coaliție de la PSD vor face același lucru și vor avea candidat propriu în cursa pentru ocuparea fotoliului de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

„PNL va avea propriul candidat la prezidențiale şi cred că la fel vor proceda şi partenerii noştri de coaliţie, sunt totuşi cele două partide mari din politica românească şi vor decide să aibă propriul candidat”, a declarat Nicolae Ciucă la DCNews.

Șeful liberalilor a evitat totuși răspunsul la întrebarea cine va fi candidatul liberalilor: „După ce se finalizează alegerile locale şi europarlamentare, vom avea o analiză la nivelul partidului şi, cum este normal, sunt procedurile prin care forurile de conducere, Consiliul Național, ulterior Congresul, vor stabili cine va candida”.

ADVERTISEMENT

Potrivit președintelui Senatului, „este absolut obligatoriu să se facă congres, nu mai târziu de prima decadă a lunii iulie” și că „pe 15 iulie începe precampania”. Nicolae Ciucă a mai ținut să sublinieze că alianța politică dintre cele două mari partide nu va fi afectată de faptul că PNL și PSD vor da candidați separați la prezidențiale.

„România nu poate să îşi permită să intre într-o vâltoare a luptei politice şi a desfacerii acestei stabilităţi pentru orgolii personale sau de partid.

ADVERTISEMENT

Noi aici trebuie să punem mai presus decât orice România, siguranţa cetăţenilor, stabilitatea ţării, coerenţa programelor de guvernare, dezvoltarea economică. De aceea, coaliţia trebuie să meargă mai departe”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Mai multe voci din PNL au declarat că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale și că acesta trebuie să fie președintele partidului, Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Datele stabilite de coaliția de guvernare pentru alegerile prezidențiale sunt 15 septembrie pentru primul tur, respectiv data de 29 septembrie pentru cel de-al doilea tur al scrutinului.

ADVERTISEMENT