Alegeri 2024

PNL, despre calendarul prezidențialelor și parlamentarelor. Ionuț Stroe: „Nu cred că va fi un coșmar pentru români”

PNL vrea să-i liniștească pe români în legătură cu calendarul prezidențialelor și legislativelor. Ionuț Stroe: „Nu cred că va fi un coșmar”
04.07.2024 | 21:49
PNL despre calendarul prezidentialelor si parlamentarelor Ionut Stroe Nu cred ca va fi un cosmar pentru romani
Purtătorul de cuvânt al PNL spune că datele prezidențialelor și parlamentarelor nu vor fi o problemă pentru alegători / Foto: Facebook, Ionuț Stroe
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit, joi seara, despre calendarul stabilit și adoptat de Guvern pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Potrivit lui Stroe, scrutinele, care vor avea loc succesiv în trei weekenduri, „nu vor fi un coșmar pentru români.

Ionuț Stroe: „Nu vor fi un coșmar pentru români”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a vorbit, joi seara, despre calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Potrivit Hotărârii de Guvern adoptată joi, alegerile prezidențiale vor avea lor la 24 noiembrie (primul tur) și 8 decembrie (turul al doilea). Data alegerilor legislative a fost stabilită la 1 decembrie.

ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe a declarat că aceste alegeri, chiar dacă vor avea loc succesiv în trei weekenduri, „nu vor fi un coșmar pentru români”. Potrivit purtătorului de cuvânt al liberalilor, alegerile sunt chiar adecvate unui calendar constituțional

„Nu cred că va fi un coșmar pentru că aceste date sunt cele mai potrivite și din punctul de vedere al calendarului constituțional, și din punctul de vedere al finalizării mandatelor în curs, la președinte și la Parlament. Mai târziu nu ar fi fost posibil pentru că în mod evident am fi riscat să ajungem cu ele de sărbători, iar mai devreme cu siguranță am fi ajuns în situația în care am fi avut aceeași fragmentare a campaniilor electorale”, a declarat Ionuț Stroe pentru B1TV.

ADVERTISEMENT

Comasarea alegerilor, respinsă de comun acord

„S-a separat și votul pentru alegerile prezidențiale de cel pentru alegerile generale. În rest sunt chestiuni care țin de calendarul constituțional, foarte tehnice legate de momentele când se învestește noul Parlament și președintele nou ales”, a adăugat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

În ce privește respingerea comasării alegerilor prezidențiale cu cele legislative, Ionuț Stroe e spus că nu crede că la bază au stat motive de calcul politic, ci a fost dorința partidelor să separe aceste alegeri, ceea ce s-a căzut de comun acord.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că a fost respinsă din calcule politice sau din anume interes ci datorită faptului că majoritatea partidelor au cerut separarea celor două tipuri de alegeri, chiar dacă în mod tradițional în România cele două se organizau simultan, când mandatul președintelui coincidea cu cel al Parlamentului, de data aceasta s-a socotit că e mai bine și s-a căzut de comun acord separarea celor două tipuri de alegeri, în runde succesive dar separate de alegeri. Hotărârea de Guvern a fost redactată, probabil urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Prea multe nu se mai pot schimba. Acest calendar a fost agreat și trecut și prin ședința de Guvern”, a spus Ionuț Stroe.

 

Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre...
Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre mare
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie...
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie căsătorită s-a plâns de o situație care pare rușinoasă pentru familia ei
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?