Alegeri 2024

PNL, despre guvernarea cu PSD și după prezidențiale. Ionuț Stroe: „În mod normal, ce e funcţional şi are rezultate, continuă”

PNL va merge cu PSD și după prezidențiale. „Ionuț Stroe: Echipa câştigătoare nu se schimbă, prioritatea este guvernarea acestei ţări”
05.07.2024 | 00:06
PNL despre guvernarea cu PSD si dupa prezidentiale Ionut Stroe In mod normal ce e functional si are rezultate continua
Liberalii spun că nu au motive să schimbe o „echipă câștigătoare” cu PSD / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat, joi, despre continuitatea guvernării alături de PSD, după alegerile prezidențiale și parlamentare. Stroe a declarat că „echipa câștigătoare nu se schimbă”, dacă sunt rezultate și se dovedește funcțională.

Stroe: „Echipa câştigătoare nu se schimbă”

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat că, în opinia sa, va exista o continuitate a guvernării cu PSD, pentru că dacă coaliția este „funcțională” și „are rezultate” nu sunt motive ca aceasta să nu continuie și după alegerile prezidențiale și parlamentare.

ADVERTISEMENT

Potrivit noului calendar, scrutinul prezidențial are loc la 24 noiembrie și 8 decembrie iar cel legislativ la 1 decembrie. Stroe a făcut aceste declarații întrebat fiind în legătură cu o posibilă majoritate cu social-democrații, după alegerile prezidențiale sau o majoritate cu formațiunile politice de dreapta.

„În mod normal, ce e funcţional şi are rezultate, continuă. Echipa câştigătoare nu se schimbă, mai mult de interesul electoral, prioritatea este guvernarea acestei ţări. Avem o guvernare zicem noi eficientă, cu rezultate, stabilă, chiar dacă suntem competitori electorali. Guvernarea şi competiţia politică sunt două planuri separate”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL pentru Prima News.

ADVERTISEMENT

„Am arătat că până la urmă ştim să negociem”

Ionuț Stroe a precizat că liberalii nu vor să-i „excludă pe ceilalți” și, după alegerile din toamnă, vor analiza rezultatele partidelor politice și dacă „se susține” ideea unui program comun de guvernare.

„Asta nu înseamnă că am putea să excludem pe ceilalţi. După alegeri, vom vedea care sunt scorurile partidelor şi dacă se susţine mai departe această idee a unui program comun de guvernare, este logic că nu excludem acest scenariu cu PSD, după ce am arătat că până la urmă ştim să negociem, să facem compromisuri ideologice în interesul public”, a spus liderul liberal.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al PNL nu a dorit să comenteze scenariul unei înțelegeri între liberali și social-democrați potrivit căreia cel care va fi învins în turul doi al prezidențialelor să fie desemnat prim-ministru de contracandidatul său. „Înţelegeri de genul acesta s-au făcut. Nu aş vrea să anticipez, e mult prea devreme să anticipez ce se va întâmpla şi cum vor evolua discuţiile”, a mai spus Ionuț Stroe.