News

PNL, despre opoziția Austriei față de intrarea României în Schengen: ”Nu poți lua ostatică o țară pentru niște calcule electorale”

PNL, prin vocea purtătorului său de cuvânt, Ionuț Stroe, spune că opoziția Austriei față de intrarea României în Schengen ”este una eminamente politică”.
06.12.2022 | 22:42
PNL despre opozitia Austriei fata de intrarea Romaniei in Schengen Nu poti lua ostatica o tara pentru niste calcule electorale
PNL atacă dur poziția Austriei față de intrarea României în Schengen: ”O încăpățânare nedreaptă şi ciudată”. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Decizia anunțată marți de Austria referitoare la o opoziție față de intrarea României în Schengen continuă să producă valuri de reacții pe scena politică din România.

PNL atacă dur poziția Austriei față de intrarea României în Schengen: ”O încăpățânare nedreaptă şi ciudată”

Liberalii de la București sunt siguri că declarațiile cancelarului Karl Nehammer au la origine alte substraturi, și nu cele legate de fluxul ilegal de migranți.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, spune că problema Austriei legată de aderarea României la Spaţiul Schengen este una ”eminamente politică”.

Oficialul român este de părere că acest comportament al Vienei reprezintă doar o ”răfuială cu Uniunea Europeană”, iar ”România este doar un fals pretext”.

ADVERTISEMENT

”(…) Garanţiile pe care le cere Austria în momentul de faţă în nişte negocieri aprige care se poartă vin mai degrabă spre zona UE, nu spre zona României.

Toate discuţiile care se poartă în aceste momente apropo de solicitările Austriei depind de decizia şi de acţiunea Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Acolo este, într-adevăr, o încăpăţânare nedreaptă şi ciudată a Austriei. Noi avem toate motivele să fim acolo şi ei ştiu bine lucrul ăsta”, a afirmat Ionuţ Stroe, marţi seară, la Digi 24.

Ionuț Stroe: ”Acest guvern al Austriei acţionează electoral”

Ionuț Stroe mai spune că, în prezent, România nu este o rută pentru migranții din Asia care intră în Europa și nu există niciun fel de risc în zona țării noastre.

ADVERTISEMENT

În consecință, spune oficialul PNL, guvernul de la Viena are o reacție electorală în această chestiune a aderării României la Schengen.

”Din păcate, acest guvern al Austriei acţionează, în momentul de faţă, electoral, adică România nu este o rută pentru migraţiune, nu există niciun fel de risc în zona asta.

Mai mult decât atât, tu nu poţi bloca mecanic, brutal, o procedură, o procedură, pentru că despre asta vorbim, prin care România e îndreptăţită şi s-a pregătit atâţia ani să o parcurgă.

Nu poţi lua ostatică o ţară pentru nişte calcule electorale sau nişte calcule care nu au niciun fel de legătură cu garanţiile pe care alţii trebuie să ţi le ofere”, a adăugat Stroe.

ADVERTISEMENT