News

O voce importantă din PNL cere eliminarea restricțiilor din pandemie: ”Trebuie anulate cât de curând”

Un lider important din Partidul Național Liberal (PNL) consideră că România a trecut de perioadă critică a pandemiei de Covid-19 și cere eliminarea restricțiilor.
23.02.2022 | 19:29
O voce importanta din PNL cere eliminarea restrictiilor din pandemie Trebuie anulate cat de curand
ADVERTISEMENT

Tot mai multe voci din zona politicii cer ca România să relaxeze măsurile dure luate în perioada crizei sanitare cauzate de infecția SARS-CoV-2.

Robert Sighiartău, vicepreşedinte al PNL, spune că restricțiile impuse de autorități pentru combaterea pandemiei trebuie să fie anulate ”cât de curând posibil”.

ADVERTISEMENT

Robert Sighiartău, vicepreședinte PNL, cere Guvernului eliminarea restricțiilor din pandemie: ”Trebuie anulate cât de curând”

Miercuri, într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul liberal susține că trebuie anulate cât de curând restricțiile impuse din cauza pandemiei.

În opinia lui Sighiartău, România a trecut deja de momentele critice, iar prioritatea trebuie să fie susținerea celor care aduc bani la buget.

ADVERTISEMENT

Vicepreședintele PNL își mai motivează poziția afirmând că mai multe ţări din Europa au renunţat la măsurile restrictive.

”Trebuie anulate restricțiile impuse din cauza pandemiei. Și asta cât de curând posibil. România a depășit momentele critice. La fel și Europa. Deja mai multe țări au renunțat la măsurile restrictive și reintră în normalitate. Pandemia se va sfârși, spun tot mai mulți specialiști. Responsabilitatea trebuie sa fie una individuala ( cine mai vrea sa poarte mască sa poarte).

ADVERTISEMENT

Încă sunt domenii de activitate care sunt afectate economic din cauza restricțiilor. Prioritatea nr.1 trebuie sa fie susținerea celor care aduc bani la bugetul statului”, a scris Sighiartău pe contul său de Facebook.

Ce spunea ministrul Alexandru Rafila despre relaxarea restricțiilor

La începutul acestei săptămâni, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spunea că ”vom putea vorbi despre ridicarea restricțiilor când vom avea o scădere accelerată a cazurilor de la ATI”.

ADVERTISEMENT
  • 1.030 de persoane sunt internate în stare gravă la ATI în acest moment, conform Grupului de Comunicare Strategică.
ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului a afirmat că o primă măsură de relaxare ar însemna renunțarea la purtarea măștii în exterior, însă nu și în spaţiile aglomerate.

”Eu cred că o primă măsură va fi legată de renunţarea utilizării măştilor în exterior, mai puţin în spaţiile aglomerate, şi este o măsură de bun simţ şi ulterior alte măsuri.

Ne dorim să avem un calendar clar, care să ţină cont de nişte indicatori măsurabili şi care să permită o reluare şi sustenabilitatea, că una este să reiei şi altceva este să menţii sustenabilă o anumită decizie cât mai mult timp, aşa cum ne dorim cu toţii”, a spus spus Rafila.