News

PNL, lovitură pentru Liviu Dragnea! CCR a fost sesizată în cazul validării mandatului său

14.05.2019 | 11:58
PNL lovitura pentru Liviu Dragnea CCR a fost sesizata in cazul validarii mandatului sau

Partidul Național Liberal a pregătit o adevărată lovitură pentru Liviu Dragnea înaintea alegerilor europarlamentare! PNL a anunțat că sesizează Curtea Constituţională în legătură cu validarea  mandatului de deputat al liderului PSD. Liberalii spun că Liviu Dragnea era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, suficient ca mandatul să îi fie invalidat, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor.

PNL, lovitură pentru Liviu Dragnea!

Totodată, liberalii au precizat că lui Dragnea i-a fost interzis prin hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă exerciţiul drepturilor electorale pentru o perioadă de 4 ani. Reprezentanții PNL se folosesc și de un alt caz pentru a arăta că situația lui Dragnea trebuie examinată atent acum. Liberalii au invocat situaţia lui Brânduşel Nichitean, al cărui mandat de senator a fost invalidat în 2004 pentru săvârşirea unor fapte penale în cadrul procesului electoral, deşi la acel moment avea doar calitatea de suspect.

“Este de menţionat, totodată, că acestuia i-a fost interzis, din anul 2015 prin hotărârea judecătorească de condamnare rămasă definitivă, exerciţiul drepturilor electorale (dreptul de vot şi dreptul de a fi ales) pentru o perioadă de 4 ani de zile”, se arată în sesizare, care notează că “dispoziţiile art.7 alin.(3) din Regulamentul Camerei Deputaţilor sunt imperative: „(3) Comisia de validare propune invalidarea alegerii unui deputat în cazul în care constată încălcarea prevederilor legale privind condiţiile de eligibilitate şi în cazul în care există o hotărâre judecătorească de condamnare, rămasă definitivă, privind săvârşirea de către respectivul deputat a unor infracţiuni legate de derularea procesului electoral”, mai spun liberalii.

PNL, lovitură pentru Liviu Dragnea! Consultarile dintre presedintele Klaus Iohannis si partidele si formatiunile parlamentare privind desemnarea unui nou premier. Iohannis discuta cu reprezentantii PSD in timpul consultatii pentru constituirea unui nou guvern dupa demisia lui Victor Ponta, in urma masivelor manifestari de strada dupa tragedia din clubul Colectiv, joi, 5 noiembrie 2015.
Liviu Dragnea în timpul consultărilor cu Klaus Iohanis. Sursă foto – Hepta

Ce acuză de fapt liberalii

Liberalii au scos în evidență faptul că “realitatea juridică arată că la data de 11 decembrie 2016 Nicolae-Liviu Dragnea era condamnat penal, definitiv, pentru săvârşirea unei infracţiuni „de folosire a influenţei ca persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite”, în cadrul procesului electoral organizat la referendumul pentru demiterea Preşedintelui României organizat la data de 19 iulie 2012, ceea ce constituie realizarea condiţiei negative prevăzute de art.7 alin.(3) teza II din Regulamentul Camerei Deputaţilor pentru invalidarea mandatului de deputat al domnului Nicolae-Liviu Dragnea”.

“Această situaţie urma a fi constatată prin raportul Comisiei de Validare, prin care ar fi fost obligatorie, în opinia noastră, propunerea, către Camera Deputaţilor, de invalidare a mandatului. Deşi a fost formulată o asemenea propunere în cadrul şedinţei Comisiei de Validare, aceasta a fost respinsă prin votul majorităţii membrilor comisiei. Inexistenţa propunerii de invalidare nu exonerează Camera Deputaţilor de obligaţia de a proceda la analizarea îndeplinirii condiţiilor de validare/invalidare pentru fiecare mandat în parte, cu atât mai mult cu cât această propunere de verificare a îndeplinirii condiţiilor regulamentare a fost formulată în şedinţa Camerei Deputaţilor, în mod expres cu privire la  mandatul domnului Nicolae-Liviu Dragnea, conform stenogramei”, au mai scris liberalii în sesizare.