Alegeri 2024

PNL negociază prezidențiale în noiembrie. Adrian Cozma: „Campania lui Ciolacu ne costă foarte mult”

Liberalii: Prezidențiale în noiembrie. Adrian Cozma, vicepreședintele PNL: „N-a fost stabilit absolut nimic pentru septembrie”
25.06.2024 | 11:01
PNL negociaza prezidentiale in noiembrie Adrian Cozma Campania lui Ciolacu ne costa foarte mult
Vicepreședintele PNL spune că PSD „a sacrificat totul pentru campania electorală” / Foto: Facebook, Adrian Cozma
ADVERTISEMENT

Adrian Cozma, vicepreședinte PNL, a declarat marți, că partidul vrea ca alegerile prezidențiale să aibă loc în luna noiembrie, la ora când Coaliția se reunește iar în ședință pentru a tranșa calendarul scrutinului prezidențial.

„Asta va fi propunerea cu care PNL va merge în coaliție”

Adrian Cozma, vicepreședintele liberalilor, a afirmat, marți, că PNL vrea ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în luna noiembrie, și nu în septembrie, așa cum vor social-democrații, pe fondul unor noi negocieri între PSD și PNL.

ADVERTISEMENT

Coaliția PSD-PNL se reunește, marți, pentru a stabili calendarul alegerilor prezidențiale, deocamdată variantele de lucru convenite până acum fiind datele de 15 sau 29 septembrie pentru primul tur de scrutin. Inițial, data prezidențialelor fusese stabilită pentru 15 septembrie, cu un eventual tur doi la 29 septembrie, în timp ce alegerile legislative au fost stabilite pentru data de 8 decembrie.

„E importantă decizia de azi. Noi ne așteptăm și propunerea PNL e ca aceste alegeri să aibă loc în noiembrie, așa cum ar fi normal, și asta va fi propunerea cu care, din ce cunosc, PNL va merge în coaliție. E important să fie atunci alegerile, că intereseul tuturor, al celor două partide, trebuie să fie ca lumea să voteze în cunoștință de cauză și să avem cui să ne adresăm”, a declarat Adrian Cozma pentru B1TV.

ADVERTISEMENT

„Ar fi greu în august”

Vicepreședintele PNL a reiterat argumentele liberalilor împotriva unui scrutin prezidențial organizat în septembrie, anume că în perioada verii, care coincide pentru mulți cu concediile, este dificil de făcut campanie electorală. În plus, a spus Adrian Cozma, prezidențiale în septembrie ar bulversa activitatea școlilor, unde sunt organizate secțiile de votare.

„Dacă ar fi în septembrie, ar fi greu în august să faci campanie electorală. Pe de altă parte, chiar la debutul școlii să suspenzi activitatea școlară timp de opt zile doar în septembrie, iar e deplasat”, a spus Adrian Cozma.

ADVERTISEMENT

„Totul a fost sacrificat de PSD pentru campania electorală”

„E adevărat că PSD spune că a fost o discuție. Așa e, a fost o discuție de principiu pe organizarea prezidențialelor în septembrie, dar n-a fost stabilit absolut nimic și nici măcar în Biroul Politic Național al PNL nu s-a dat o decizie. Cele două partide trebuie, în forurile de conducere, să dea decizii în acest sens”, a adăugat liderul liberal

În plus, a mai spus vicepreședintele PNL, PSD „sacrifică totul” pentru campania electorală a lui Marcel Ciolacu, care „costă foarte mult” economia țării. „Ce mai pot să observ e că de un an jumate această campanie electorală a domnului Ciolacu ne costă foarte mult și costă mult România și afectează economic, că putem vedea că avem probleme serioase cu deficitul și gradul de îndatorare a României azi, de peste 52%. Totul a fost sacrificat de PSD pentru campania electorală”, a mai declarat Adrian Cozma,

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de...
Vremea 15 iulie - 12 august 2024. Urmează cel mai lung val de căldură din istorie. Vom resimți temperaturi de peste 45 de grade
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Fost ministru, apariție de senzație în Capitală. Trecătorii s-au oprit în loc
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici