News

PNL, plângere penală unui primar care îl obliga pe medic să elibereze adeverințe medicale false! Pe baza lor, edilul merge cu urna mobilă la alegători

25.05.2019 | 16:57
PNL plangere penala unui primar care il obliga pe medic sa elibereze adeverinte medicale false Pe baza lor edilul merge cu urna mobila la alegatori

PNL a depus o plângere penală unui primar care îl obliga pe medicul dintr-un sat să elibereze adeverințe medicale false! Totul a plecat după ce doctorul Nicoleta Disea, de la dispensarul comunei Botoșești Paia din județul Dolj, s-a plâns de presiunile pe care le-a făcut asupra ei primarul Ion Moraru. Edilul, membru al PSD îi cerea cadrului medical să elibereze adeverințe medicale pentru zeci de oameni, pe baza cărora să se ducă la aceștia cu urna mobilă.

PNL, plângere penală unui primar care îl obliga pe medic să elibereze adeverințe medicale false!

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al liberalilor a anunțat că PNL a depus denunț împotriva edilului respectiv. ”Am depus denunț la Poliție împotriva primarului PSD Ion Moraru. Îi avertizăm pe ceilalți primari care au intenția să comită abuzuri că suntem pregătiți pentru plângeri penale împotriva lor”, a zis Ionel Dancă în cadrul unei conferințe de presă şi a atras atenţia asupra încercărilor de fraudare a alegerilor europarlamentare.

Medicul Nicoleta Disea a povestit pentru G4Media.ro cum, după ce a refuzat să dea curs solicitării primarului PSD deoarece pe listă se aflau persoane decedate, bolnave psihic sau perfect deplasabile, edilul a înjurat-o și a amenințat-o că o dă afară din comună. „Acum câteva zile a venit la dispensar un subordonat al domnului primar Moraru. Mi-a dat o hârtie cu vreo 70 de nume și mi-a spus să le fac adeverințe pentru lista mobilă. I-am zis că nu i le fac pe loc pentru că am nevoie de timp să mă uit peste numele de pe listă.

PNL, plângere penală unui primar care îl obliga pe medic să elibereze adeverințe medicale false! Disea
Nicoleta Disea spune că primarul PSD voia să pună pe liste două persoane decedate. Sursă foto – captură foto facebook

Două persoane decedate pe lista primarului

”Primul lucru pe care l-am observat, la prima privire aruncată pe hârtia adusă de la primărie, au fost două nume de persoane care decedaseră de curând, una pe 12 mai, alta pe 17 mai. Știam pentru că eu însămi le făcusem certificatele de deces. Apoi am văzut că pe listă erau și persoane cu probleme psihice, oameni fără discernământ, debili mintal. Însă, tot acolo erau și oameni sănătoși, persoane perfect deplasabile.

Îi cunosc pe toți, doar sunt medic în comună. Mi-am dat seama că pe domnul primar îl interesau doar ștampila și parafa mea. Am decis să nu-mi risc pâinea și meseria. Miercuri a venit omul de la primărie ca să ridice adeverințele. Nu i-am făcut însă pe plac. După ce a plecat, m-a sunat domnul primar și a început să urle că cine sunt eu ca să îi fur voturile, că cine sunt eu ca să interzic dreptul cetățenilor de a vota.

Demență senilă, parkinson, retardare mentale severă

I-am spus că nu pot da adeverințe pentru pacienții cu boli psihice. Erau acolo oameni cu demență senilă, cu parkinson, cu retardare mentală severă, cu tulburare psihotică, cu tulburare de comportament bipolară, cu schizofrenii și epilepsii. Acești oameni umblă dezbrăcați prin curte și urlă ca vârcolacii la lună. Mi-a spus că mă distruge, că mă elimină, că el are relații. Să vedem ce relații are domnul primar. Eu nu am nicio relație”, a declarat Nicoleta Disea

 

Tags: