“PNL preferă să se retragă de la guvernare. Ponta refuză de două săptămîni să-l numească pe Iohannis”

Răzvan Scarlat   
în Nicio categorie
25/02/2014, 08:25
“PNL preferă să se retragă de la guvernare. Ponta refuză de două săptămîni să-l numească pe Iohannis”

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat luni că, în condiţiile în care premierul Victor Ponta nu a acceptat de două săptămîni propunerea liberalilor privind structura Guvernului cu Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de Interne, PNL preferă să se retragă de la guvernare, transmite Agerpres.

“Aceasta a fost propunerea pînă în ultimul moment. De două săptămîni premierul nu a agreat-o şi, în aceste condiţii, noi preferăm să ne retragem de la guvernare, pentru că nu considerăm că se mai respectă nişte reguli fundamentale. (…) Vom avea o Delegaţie Permanentă şi, dacă vom pleca, ceea ce este foarte probabil, se întîmplă următorul lucru – noi nu dorim nicidecum să creăm o criză mai amplă -, există două variante simple: premierul demisionează, urmînd a se forma repede un alt Guvern sau premierul, varianta sigură, nu demisionează şi face ce a făcut procedural dl Tăriceanu, în 2007 parcă (…), numeşte, face alte numiri, practic schimbă componenţa politică a Guvernului, procedează la interimate. Dar probabil că va constitui o altă majoritate, această majoritate este probabilă, este o majoritate formată din PSD, cele două partide cumva satelit – UNPR şi PC – care au crescut prin înghiţirea aproape întregului fost partid PP-DD al lui Dan Diaconescu şi este foarte probabil să existe cel puţin un sprijin, dacă nu o intrare la guvernare din partea UDMR şi a grupului minorităţilor. O majoritate fragilă, dar o majoritate care permite Guvernului să continue’, a spus Antonescu, la întîlnirea cu membri ai comunităţii româneşti.

El a precizat că Delegaţia Permanentă a PNL convocată pentru marţi va lua o decizie legată de criza din Executiv.

“Delegaţia Permanentă este un for al PNL, este forul cel mai puternic, cel mai mare, cel mai înalt între congrese, şi ea trebuia convocată pentru a lua o decizie legată de criza din interiorul Guvernului de la Bucureşti”, a spus liderul PNL, conform România TV.

Antonescu a mai arătat că este posibil să se producă o scindare în Guvern. “Răspunsul scurt este ‘Da’, răspunsul un pic mai lung este următorul: criza actuală are multe cauze, acesta ar fi un răspuns foarte lung, are multe motive de manifestare, episodul acesta nu este decât aşa cum se întîmplă în viaţă momentul cînd se umple paharul sau pretextul sau cum vreţi să-i spuneţi dumneavostră”, a afirmat Antonescu.

Liderul liberalilor a subliniat că PNL nu a cerut nimic în plus şi a făcut nişte propuneri perfect normale, care au fost agreate de premier.

 

 

Închide ×