News

PNL pregătește toate scenariile pentru moțiunea de cenzură de luni. Ce miniștri ar putea fi schimbați

29.08.2020 | 15:31
PNL pregateste toate scenariile pentru motiunea de cenzura de luni Ce ministri ar putea fi schimbati
ADVERTISEMENT

PNL ia în calcul orice scenariu pentru moțiunea de cenzură care va fi votată luni, în Parlament. Dacă aceasta va trece, Ludovic Orban va fi în continuare propunerea PNL pentru postul de premier, dar o nouă majoritate ar putea cere un alt prim-ministru.

Chiar dacă Ludovic Orban își va păstra funcția, mai mulți miniștri vor pleca din Guvern. S-a vehiculat că ar fi vorba despre cei care candidează la alegerile locale.

ADVERTISEMENT

Costel Alexe, Ion Ștefan sau chiar Monica Anisie ar putea fi schimbați.  În schimb Violeta Aleandru va rămâne la Ministerul Muncii.

PNL caută variante pentru moțiunea de cenzură de luni

Costel Alexe este candidat pentru șefia Consiliului Județean Iași. Dacă moțiunea de cenzură va trece, el ar putea fi înlocuit din funcția de ministru de George-Cătălin Stângă, care este membru în comisia de mediu a Senatului. Robert Sighiartău ar trece în locul lui Ion Ștefan.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a atras multă atenție în ultima perioadă, iar Monica Anisie ar putea fi schimbată de Raluca Turcan.

“Moțiunea de cenzură se va vota luni – 31 august! Guvernul Orban trebuie să plece!!!”, a scris pe facebook Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a spus că moțiunea de cenzură „este un act de iresponsabilitate politică”. PNL se pregătește pentru orice scenariu și a purtat tratative cu mulți parlamentari pentru a-și asigura numărul favorabil de voturi. Prim-ministrul crede că PSD vrea doar să preia din nou puterea prin această moțiune de cenzură.

„PSD nu vrea altceva decât să pună mâna pe putere ca să controleze procesul electoral”, a afirmat Ludociv Orban.

ADVERTISEMENT

”Traversăm o perioadă grea, atât din punct de vedere sanitar, cât și economic și social. România nu are nevoie de noi experimente. În ultimele nouă luni de zile am văzut cu toții cum acestea au dus România în pragul dezastrului. PNL a guvernat catastrofal România. Au furat. Au mințit. Au distrus economia. Au scăzut nivelul de trai. Și-au bătut joc de copii și pensionari. Nu sunt capabili să administreze eficient nici România și nici comunitățile locale”, a scris liderul PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT