News

Negocieri pentru guvern. PSD vrea să taxeze casele de peste 120 mp. Update

Sâmbătă, 13 noiembrie, au avut loc noi negocieri între Partidul Național Liberal și Partidul Social Democrat. S-au discutat subiecte importante și s-au făcut progrese în unele domenii.
13.11.2021 | 20:08
Negocieri pentru guvern PSD vrea sa taxeze casele de peste 120 mp Update
ADVERTISEMENT
13-11-2021
18:06

PSD dorește o taxă de solidaritate pe lux

În timp ce Florin Cîțu spune că PNL nu dorește nicio taxă în plus pentru români, PSD vine cu dorințe opuse. Social-democrații doresc să introducă o taxă de solidaritate pe lux.

Taxa ar urma să se aplice celor cu case de peste 120 mp, mașini de peste 50.000 de euro sau venituri de peste 100.000 euro pe an, potrivit unor surse citate de Hotnews.

”PSD a anunțat că vrea taxă de solidaritate pe lux, pentru case de peste 120 mp, masini de peste 50 000 de euro sau venituri de peste 100 000 euro pe an. Vor să fie crescute taxele pe proprietate, nu vor reducerea cu 25% a personalului bugetar din administrația centrală”, spun surse politice, scrie sursa citată.

13-11-2021
15:29

PNL și PSD, progrese în negocieri. Social-democrații, dispuși să renunțe la impozitarea progresivă

Discuțiile de sâmbătă dintre echipele de negociere ale celor de la PNL şi PSD, care au avut loc la Palatul Parlamentului, s-au încheiat în jurul orei 16. Ele vor fi reluare duminică, de la ora 11.00, tot la Parlament, pe teme precum Justiția, Munca sau Finanțele.

Din primele informații, se pare că cele două formațiuni, nu cu mult timp în urmă aflate în război deschis, au făcut progrese.

Potrivit unor surse politice citate de Adevărul, PSD este dispus să renunțe la impozitarea progresivă, iar PNL acceptă să fie acordate din nou vouchere de vacanţă.

În continuare, desfiinţarea Secţiei Speciale (SIIJ) este un punct în jurul căruia nu există consens, dar discuţiile vor continua duminică.

13-11-2021
14:04

PSD impune tichetele de vacanță. Propunerea, acceptată de PNL

Sâmbătă, la Palatul Parlamentului, a avut loc o nouă rundă de negocieri între PNL și PSD în privința viitorului Guvern.

Conform G4Media, reintroducerea voucherelor de vacanță începând cu anul 2022 a fost acceptată de liberali în negocierile cu PSD. Formațiunea condusă de Marcel Ciolacu a insistat asupra revenirii măsurii care îi vizează pe bugetari.

Astfel, valoarea tichetelor de vacanță va fi de 1.450 de lei, iar noutatea este că acestea vor viza în special stațiunile balneo-climaterice și agroturismul.

PNL şi PSD s-au întâlnit sâmbătă, 13 noiembrie, pentru o nouă rundă de negocieri privind programul de guvernare.

Înainte de întâlnire, cele două formațiuni politice s-au reunit în şedinţe interne. Negocierile formării noului Guvern s-au blocat pe mai multe fronturi, printre care și alegerea premierului.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă la ora 13.00 a început o nouă întâlnire între liderii partidelor.

O nouă rundă de negocieri între PNL și PSD. Florin Cîțu, despre majorarea pensiilor și a alocațiile: “Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță”

Unul dintre domeniile asupra căruia liderii politici nu s-au înţeles este justiţia. PSD susţine menţinerea Secţiei Speciale, iar PNL vrea desfiinţare.

”Vom discuta, ştiţi foarte bine că (Secţia Specială – n.r.) e parte din MCV, trebuie să găsim o soluţie, eu cred că toţi vrem să terminăm acele probleme din MCV pentru a adera la Spaţiul Schengen. Nu cred că cineva de la PSD vrea să ţină România în afara Spaţiului Schengen. În acest moment discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns la problema premierului. Haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare şi după aceea mergem mai departe”, a precizat șeful PNL, Florin Cîțu, conform știripesurse.

ADVERTISEMENT

Un alt punct fierbinte îl reprezintă creșterea pensiilor și a alocațiilor.

Premierul Florin Cîțu susține că anul viitor este posibilă creșterea pensiilor și a alocațiilor, însă atrage atenția că orice majorare ține și de “sistemul de performanță”.

“În 2022, cu siguranță vor crește pensiile, alocațiile. Discutăm și de celelalte. La fel salariile de la sectorul bugetar.

ADVERTISEMENT

Putem să agreăm o creștere dacă vine la pachet cu o reformă la sectorul de administrație. Nu putem doar să creștem și să nu legăm de performanță”, a declarat Florin Cîțu, sâmbătă, conform Realitatea.net.

PNL și PSD s-au întâlnit pentru o nouă rundă de negocieri

Sâmbătă, liderii PNL și PSD s-au întâlnit sâmbătă, ora 13:00, pentru o nouă rundă de negocieri pentru formarea unui nou guvern. Înainte de întâlnirea dintre echipele de negociatori, reprezentanții celor două partide s-au văzut la sediile de partid, pentru a pregăti punctele de negociere.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR vor discuta, sâmbătă, despre punctele din programul de guvernare cu privire la care nu s-a ajuns la un acord până acum.

ADVERTISEMENT