News

PNL, puternic afectat de criza provocată de coronavirus! PSD profită și urcă în sondaje. Ce procente au partidele

28.04.2020 | 22:41
PNL puternic afectat de criza provocata de coronavirus PSD profita si urca in sondaje Ce procente au partidele
ADVERTISEMENT

Peste 663 de cetățeni români și-au pierdut viața ca urmare a infectării cu noul coronavirus, iar bilanțul nu pare să se oprească aici, având în vedere că s-au înregistrat până în momentul de față 11.616 cazuri de îmbolnăvire și nu există un tratament care să poată pune capăt epidemiei. Cum era de așteptat, nici principalele partide politice nu trec prin momente tocmai bune, mai ales că anul 2020 este unul electoral.

PNL este cel mai afectat de criza coronavirusului. Vești bune pentru PSD și Pro România

Potrivit unui sondaj de tip Omnibus realizat de cei de la CURS, cel mai afectat de criza provocată de agentul patogen denumit științific COVID-19 este partidul de guvernământ, date fiind criticile tot mai aprinse pentru modul în care gestionează întreaga situație. Dacă în ianuarie-februarie, până la izbucnirea epidemiei, cei de la PNL aveau 38%, în aprilie lucrurile s-au schimbat radical. Asta pentru că liberalii au ajuns la 34% și este foarte probabil să scadă în continuare.

ADVERTISEMENT

Motive de bucurie au social-democrații, care au reușit să înregistreze o creștere spectaculoasă, ajungând până la 29%. Asta deși la începutul anului aveau doar 25% și se aflau în plină scădere, pe fondul tensiunilor din sânul partidului.

Și Victor Ponta a adus prin activitatea sa din perioada de criză câteva procente importante formațiunii sale politice. Dacă în ianuarie-februarie avea doar 4%, în aprilie Pro România a urcat până la 7% și este foarte posibil să continue pe această traiectorie.

ADVERTISEMENT

Cât despre alianța USR-PLUS, aceasta avea în perioada ianuarie-februarie 13%, iar în aprilie a înregistrat o ușoară creștere, ajungând la 14%. De asemenea, PMP rămâne constant la 5 la sută, în timp ce ALDE dă semne de revenire, pentru că a înregistrat o ușoară creștere în sondaje, apropiindu-se de pragul de 5%.

Universul de eşantionare:

• Populaţia adultă rezidentă în România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului:

• Ian-Feb: 1200 respondenți,

• Aprilie: 1126 respondenţi

Tipul eșantionului:

• Probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion:

• Ian-Feb: ± 2.8%

• Aprilie: ± -3.1%

Metoda de culegere a datelor:

• Ian-Feb: față-în-față, la domiciliul respondenților

• Aprilie: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioade de realizare:

• 29 ianuarie – 12 februarie, 2020

• 9 – 22 aprilie, 2020

Victor Ponta, acuzații dure la adresa premierului Ludovic Orban

Dincolo de scăderea îngrijorătoare din sondajele de opinie, PNL se lovește de critici din ce în ce mai aprinse din partea formațiunilor aflate în opoziție. Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Victor Ponta a lansat un atac dur la adresa premierului Ludovic Orban, pe care îl acuză de „hoție și incompetență”, susținând că nu există nicio diferență între actualul Guvern și cel condus de Viorica Dăncilă.

ADVERTISEMENT

NU criza coronavirusului lovește în PNL ( în această perioadă peste tot în lume încrederea în cei aflați la guvernare a crescut) / propria incompetența, hoție și infatuare lovesc PNL – și trebuie să lovească în continuare! Pur și simplu oamenii pot să vadă că Guvernul PNL Orban nu este cu nimic mai bun decât Guvernul PSD Dragnea – că incompetența, nepotismul, corupția, impostură și infatuarea au acum culoare “galbenă” și protecție totală de la Președinte, de la “deontologii” de Dreapta și de la cei care ar trebui să sancționeze încălcarea legii!

Deși sunt la guvernare de 6 luni ( votați chiar de parlamentarii PSD) Orban, Citu și gașcă lor folosesc în continuare strategia de a da vină pe “ciumă roșie”! Dar ei sunt cei care distrug firmele și Economia românească / care vând muncitori, lemne și grâu / care schimbă “pilele și prostii lui Dragnea” cu “pilele și prostii” lui Orban și Băsescu !

Ludovic Orban este exact vechilul/ arendașul despre care învățăm la școală că otrăvea România : hoț, mincinos, slugarnic cu Boierul și despotic cu țăranii! În această Mare Criză România are nevoie de un altfel de Partid / altfel de politică/ altfel de lideri – din păcate PNL Orban nu reprezintă nimic mai bun decât PSD Dragnea! Noi suntem ProRomania – și ținem doar cu România!”, a scris liderul Pro România pe contul său de Facebook.