Alegeri 2024

PNL sărbătorește 146 de ani de la înființare. Mesajul lui Nicolae Ciucă pentru tinerii liberali

PNL, la 146 de ani de la înființare. Nicolae Ciucă: „Tinerii liberali se pot uita cu mândrie la ceea a realizat partidul pentru ţară”
24.05.2024 | 15:21
PNL sarbatoreste 146 de ani de la infiintare Mesajul lui Nicolae Ciuca pentru tinerii liberali
„Onorăm cel mai longeviv partid din UE”, a spus Nicolae Ciucă, la Muzeul Brătienilor / Foto: Facebook, PNL
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, președintele PNL a participat, vineri, la evenimentul de la Muzeul Național Brătianu ( Vila Florica) din Ștefănești (Argeș), unde liberalii sărbătoresc 149 de ani de la înființarea partidului. Ciucă a avut un mesaj pentru tinerii liberali.

Ciucă: „Onorăm cel mai longeviv partid din Uniunea Europeană”

Nicolae Ciucă, președintele PNL a participat, vineri, la evenimentul de la Muzeul Național Brătianu (Vila Florica) din Ștefănești, Argeș, unde liberalii sărbătoresc 149 de ani de la înființarea partidului. Nicolae Ciucă s-a adresat tinerilor liberali, spunând că pot privi „cu mândrie” la tot ce a realizat PNL în cei 146 de ani, pentru România.

ADVERTISEMENT

„Istoria modernă a României nu ar fi fost posibilă fără contribuţia esenţială a familiei Brătianu şi a Partidului Naţional Liberal. De aceea venim în fiecare an aici, la Florica, să onorăm cel mai longeviv partid din Uniunea Europeană şi să ne preţuim nu doar rădăcinile, ci şi viitorul.

Astăzi, tinerii noştri liberali se pot uita cu mândrie la ceea ce PNL a realizat pentru ţară şi pot găsi inspiraţia şi determinarea pentru a continua transformarea României în mai bine”, a spus Ciucă.

ADVERTISEMENT

„Faptele liberalilor vorbesc de la sine”

Președintele PNL s-a referit și la ceea ce înseamnă valorile liberale de dreapta, spunând că „faptele liberalilor vorbesc de la sine” și că dreapta este „un fel de a fi” care nu poate fi dat sau luat de nimeni.

„Pentru noi, a fi de dreapta înseamnă să încurajăm creativitatea, iniţiativa privată şi inovaţia, pentru un viitor modern şi prosper al românilor, înseamnă grija pentru familie şi comunităţi, înseamnă democraţie, ordine, respect pentru legi şi reguli, dezvoltare, siguranţă şi respect pentru proprietate. PNL este un partid al faptelor serioase şi rezultatelor concrete.

ADVERTISEMENT

Eu cred că faptele liberalilor vorbesc de la sine şi am încredere că cetăţenii României văd acest lucru. Dreapta nu este o etichetă, un slogan sau un nume pe care ţi-l pui pe o siglă. Dreapta este un fel de a fi pe care nu ţi-l dă şi nu ţi-l ia nimeni”, a spus el.

„Încrederea în forțele proprii”

Nicolae Ciucă a spus că, având în vedere anul electoral, în față se află multe provocări pentru partid, care trebuie să aibă încrederea în propriile forțe. „Ne aşteaptă provocări mari, dar tocmai provocările mari sunt cele capabile să mobilizeze energii naţionale şi să inspire o societate. Trebuie să redescoperim adevăratul patriotism şi încrederea în forţele proprii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT