News

PNL Satu Mare a rupt coaliția cu UDMR: ”Ați acționat cu cheița de la Budapesta”. Reacția de la București a liberalilor

Tensiuni la Putere. PNL Satu Mare a anunțat oficial, marți, că rupe coaliția cu UDMR pe plan local. Liderul local al liberalilor și președintele UDMR Satu Mare și-au lansat acuzații grave la o televiziune.
16.08.2022 | 17:01
PNL Satu Mare a rupt coalitia cu UDMR Ati actionat cu cheita de la Budapesta Reactia de la Bucuresti a liberalilor
PNL a rupt coaliția cu UDMR la Satu Mare. Sursa foto: portalsm.ro
ADVERTISEMENT

Declarațiile lui Viktor Orban de la Băile Tușnad continuă să agite apele în coaliție. PNL Satu Mare a anunțat oficial, marți, că iese de la guvernarea locală cu UDMR.

PNL a rupt coaliția cu UDMR la Satu Mare: ”Partid care aparține de guvernul de la Budapesta”

Într-o conferință de presă alături de toți membrii locali ai PNL, președintele organizației Satu Mare, Adrian Cozma, a lansat acuzații extrem de grave la adresa UDMR.

ADVERTISEMENT

Acesta a precizat că decizia a fost luată în unanimitate. Cozma a acuzat conducerea UDMR de totalitarism. În urma pasului de marți, liberalii renunță la posturile de vicepreședinți și viceprimari la nivelul județului și municipiului Satu Mare. ”Alegătorii noștri nu sunt de vânzare”, a spus liderul organizației.

”Cu sau fără funcţiile de viceprimar şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, PNL Satu Mare îşi va duce aportul în realizarea unor obiective cu adevărat importante pentru municipiu şi judeţul Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Alegătorii noştri nu sunt de vânzare, cei care au votat PNL la alegerile din 2020 nu sunt de vânzare şi nu tranzacţionăm voturile celor care şi-au pus încrederea în noi”, a afirmat deputatul, în conferința de presă, notează portalsm.ro.

Adrian Cozma a acuzat UDMR că are dublă comandă, că face parte din guvernul de la Budapesta și lucrează împotriva intereselor județului și municipiului Satu Mare.

ADVERTISEMENT

Adrian Cozma, schimb dur de replici cu liderul local al UDMR

Ulterior, Adrian Cozma și liderul UDMR Satu Mare, Csaba Pataki, au avut o dispută aprigă, la Digi 24. Cei doi și-au aruncat acuzații foarte grave.

Liberalul a acuzat UDMR că a condiționat angajarea în primăria Satu Mare de cunoașterea limbii maghiare.

ADVERTISEMENT

În replică, Pataki i-a spus lui Cozma că ”Minte cu nerușinare”. Disputa a continuat cu noi acuzații dinspre liberal: ”Ați acționat cu cheița de la Budapesta”, l-a acuzat liderul PNL, în timp ce liderul UDMR i-a spus acestuia că ”s-a întors la un discurs retrograd”.

Noi dacă facem o parcare în centrul Satu Mare trebuie să o concesionăm unei firme din Ungaria”, a mai acuzat liderul PNL Adrian Cozma.

Reacția de la centru a liberalilor. Purtătorul de cuvânt al PNL: ”Funcționarea coaliției nu este afectată”

Dacă în teritoriu e război între PNL și UDMR, la centru lucrurile pare a fi neclintite. În urma scandalului din Satu Mare, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că decizia organizaţiei de a ieși din alianța cu UDMR este una individuală, iar funcţionarea şi parcursul coaliţiei de guvernare la nivel central nu sunt afectate de această situaţie.

”Este o decizie individuală a conducerii PNL Satu Mare. Structura centrală de conducere a partidului nu a fost informată în legătură cu această situaţie şi implicit nici în legătură cu această decizie, dar noi, în general, nu intervenim în politica locală sau judeţeană nici din punct de vedere administrativ, nici din punct de vedere al alianţelor din cadrul consiliilor.

Funcţionarea şi parcursul coaliţiei la nivel central nu sunt afectate în niciun caz de această situaţie”, a declarat Stroe, pentru Agerpres.

ADVERTISEMENT