News

Ludovic Orban, decizie de excludere din Partidul Naţional Liberal: “Iohannis și slugile lui din PNL aduc PSD la putere”. Update

Ludovic Orban a primit decizie de excludere din PNL în şedinţa Biroului Executiv al partidului. Hotărârea urmează să fie validată de Consiliul Politic Naţional.
12.11.2021 | 12:00
Ludovic Orban decizie de excludere din Partidul National Liberal Iohannis si slugile lui din PNL aduc PSD la putere Update
ADVERTISEMENT
12-11-2021
10:07

PNL a votat excluderea lui Ludovic Orban. Decizia finală va fi luată de Consiliul Național

Liberalii au decis excluderea lui Ludovic Orban din PNL. 31 din 35 au votat pentru această decizie. Hotărârea finală va fi luată de Consiliul Național.

“Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare după data de 1 iunie. Drepturile și libertățile membrilor PNL sunt încălcate de această gașcă demolatoare care a făcut praf partidul. Ar trebui să le fie rușine și, când se plimbă pe stradă, să stea cu ochii în pământ pentru bătaia de joc față de români. Iohannis ar trebui să-și ceară scuze față de cei 6 milioane de oameni care l-au votat. El a intervenit în mod nedemocratic și neconstituțional în alegerile din PNL. Avem de-a face cu premeditare și cu trădarea cetățenilor români, înșelarea speranțelor cetățenilor români. Iohannis și slugile lui din PNL aduc PSD la putere”, a spus acesta.

Fostul lider liberal susţine că ia în calcul înfiinţarea unui nou partid politic.

“Decizia de astăzi ma face un om liber, să îi reprezint pe toţi cetăţenii de bună credinţă, pe toţi oamenii din ţara asta care cred că au şansa să fie reprezentaţi corect la nivel poltici, de oameni cu bun simţ, loiali, dedicaţi interesului public. Sunt liber să creez o construcţie politică sănătoasă, care să ofere din nou speranţă României după ce din păcate speranţele a milioane de români au fost năruite. Sunt liber să creez alături de colegii mei care au caracter, onoare, bun-simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeni o forţă care să redea din nou şansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, naţional, bazat pe valorile creştione de dezvoltare a României”, a explicat Orban. 

12-11-2021
09:20

Ludovic Orban despre Florin Cîțu: „Nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc, dar apoi PNL?”

Ludovic Orban a făcut declarații înainte de Biroul Politic Național în care este discutată excluderea sa. Fostul lider de partid a făcut acuzații dure la adresa lui Florin Cîțu și a liberalilor.

„Avem un președinte care a făcut praf partidul. L-a transformat într-un partid nefrecventabil, alături de o conducere nelegitimă, vinovată pentru criza politică.

Au bătut palma cu PSD, deși PNL s-a comportat ca cel mai puternic dușman împotriva PSD”, a spus liberalul.

Ce spune Ludovic Orban despre posibila sa excludere din PNL

Liberalul a precizat că se delimitează de acțiunile președintelui României, dar și de cele ale lui Florin Cîțu, pe care îi acuză că „au aruncat țara într-o criză gravă”.

„Acești domni vor să propună excluderea mea. Foarte bine. Oricum vreau să mă delimitez categoric de toate deciziile aberante luate de președintele Iohannis, de președintele Cîțu.

Au aruncat țara într-o criză gravă, au distrus o coaliție care avea șansa să facă reforme. Au preferat un amantlânc jenant cu principalul adversar politic, PSD”, a spus el.

Orban cere din nou demisia lui Florin Cîțu

De asemenea, Ludovic Orban a transmis că va cere din nou demisia lui Florin Cîțu, despre care a spus că nu este capabil să conducă PNL.

Totodată, el a acuzat pactul cu PSD, partid pe care l-a numit „diavolul”.

„O să îi spun domnului Cîțu că nu e calificat să conducă o administrație de scară de bloc sau o organizație de secție de votare, dar apoi PNL.

Voi continua loialitatea față de oamenii care au avut încredere în mine.

Odată făcut pactul cu diavolul, împotriva voinței alegătorilor, toți cetățenii români au rămas fără reprezentare politică și trebuie reprezentanți.

Este jenant ce se întâmplă astăzi. S-au dat afară din rândul politicienilor cu onoare odată ce au decis să bată palma cu PSD.

Trebuie să plece ei, nu eu. S-au autoexclus din rândul oamenilor onorabili”, a spus Orban.

Vineri are loc o ședință a Biroului Executiv al PNL, iar pe ordinea de zi se află negocierile cu PSD și UDMR pentru formarea viitorului Guvern.

De asemenea, tot în cadrul zilei de vineri va fi discutată și excluderea lui Ludovic Orban din partid, după declarațiile făcute de acesta la adresa lui Klaus Iohannis, dar și în ceea ce îl privește pe Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

„Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din ultima perioadă în spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia BEx”, a precizat premierul interimar.

Ludovic Orban vrea demisia lui Florin Cîțu și refacerea coaliției cu USR și UDMR

La rândul său, Ludovic Orban a transmis că va cere ca Florin Cîțu să demisioneze, tot în cadrul ședinței BEx, dar și ca toate negocierile cu PSD în vedera formării Guvernului să fie oprite.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el dorește să fie reluată vechea coaliție de guvernare: „Sistarea oricăror discuţii cu PSD şi refacerea coaliţiei PNL – UDMR – USR”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, declarații după ce s-a anunțat dorința de excludere a sa din PNL

După ce a aflat că se dorește ca el să fie exclus din partid, după niște declarații în care a lansat atacuri la președinte, dar și la actualul lider al PNL, Ludovic Orban și-a spus punctul de vedere.

ADVERTISEMENT

Astfel, el i-a acuzat pe cei din „gruparea lui Florin Cîțu” de această propunere și a informat că el nu poate fi dat afară după o ședință de Birou Executiv al PNL.

Conform acestuia, este nevoie de o decizie a Consiliului Naţional, adică de circa 1.000 de oameni care să fie de acord cu excluderea sa.

ADVERTISEMENT

„După declaraţiile mele, probabil înfierbântaţi şi supăraţi că le-am stricat ploile şi că i-am criticat sever pentru gravă trădare şi această formă de prostituţie politică, pentru că altfel nu o pot caracteriza, au trimis la ora 23.36, o convocare pentru Biroul Executiv.

Să mă prezint obligatoriu, pentru că vor discuta, în baza articolului 32, declaraţiile mele la adresa PNL.

Acum ei ştiu foarte bine că, pentru a mă da afară, un fost preşedinte al partidului, nu mă dau afară cu BEx-ul lor, echipa demolatoare, ci e nevoie de decizia Consiliului Naţional, ceea ce înseamnă minim 1.000 de liberali pe care trebuie să îi convingi să îl dai afară pe Orban”, a afirmat el, la Realitatea TV.

ADVERTISEMENT