News

PNL și-a desemnat o parte din candidații la locale. La București continuă negocierile cu USR-PLUS și PMP

16.07.2020 | 16:20
PNL sia desemnat o parte din candidatii la locale La Bucuresti continua negocierile cu USRPLUS si PMP
ADVERTISEMENT

Membrii conducerii PNL, reuniți în Biroul Politic Național al partidului, au validat candidaturile pentru o parte dintre primăriile de municipiu reședință de județ și posturile de președinte al consiliilor  județene. A fost amânată decizia pentru candidații din trei  județe și din municipiul București, informează Agerpres.

Au fost validaţi candidaţii în judeţele României cu excepţia a patru judeţe – Brăila, Giurgiu, Bihor şi, de asemenea, am amânat o decizie legată de Bucureşti. Pe Bucureşti este validată candidatura domnului Nicuşor Dan, care este susţinut de PNL”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finele ședinței.

ADVERTISEMENT

Orban a afirmat că cei propuși de organizațiile județene pentru alegerile locale au fost validați de conducerea centrală întrucât ”au experienţă, sunt integri şi vin cu programe de dezvoltare a comunităţii locale şi a judeţelor”.

Se negociază  primăriile de sector din București

În ce privește Capitala, președintele PNL a afirmat că amânarea deciziei este determinată de faptul că încă nu s-a ajuns la un acord privind susținerea unor candidaturi la primăriile de sector între PNL, USR-PLUS și PMP. Când se aceste formațiuni  vor cădea de acord, se va lua și decizia de validare în Biroul Politic al PNL.

ADVERTISEMENT

Ludovic  Orban a precizat că au mai fost încheiate acorduri în teritoriu  privind sussținerea unor candidați comuni  de către PNL și USR-PLUS,  el dând exemplul primăriei Zalău, pentru care a fost desemnat liderul PLUS Sălaj, Florin Iordache.

Mai avem înţelegeri şi încă mai suntem în analiză în câteva judeţe pentru a merge pe susţinere reciprocă a candidaţilor”, a adăugat Orban.

ADVERTISEMENT

Printre candidații la funcția de primar de municipiu reședință de județ au fost validaţi: la Piteşti – Sorin Apostoliceanu, la Braşov – George Scripcaru, la Galaţi – Bogdan Rodeanu (USR-PLUS), la Vaslui – Tudor Polak.

Pentru funcția  de președinte de consiliu județean au fost validați următorii candidați: la Argeş – Emanuel Soare, la Bistriţa-Năsăud – Stelian Dolha, la Covasna – Olimpiu Floroian, la Galaţi – George Stânga, la Gorj – Iulian Popescu, la Harghita – Sebastian Buzilă, la Maramureş – Ionel Bogdan, la Mehedinţi – Pavel Cristinel, la Neamţ – Mugur Cozmanciuc, la Satu-Mare – Adrian Cozma, la Vaslui – Marius Arcăleanu, la Vâlcea – Cristian Buican.

ADVERTISEMENT