News

PNL și PSD își proclamă victoria la alegerile locale parțiale. Cum se laudă Ludovic Orban și Sorin Grindeanu

Cele două mari forțe politice din România, PNL și PSD, își proclamă victoria la alegerile locale parțiale, prin vocile lui Ludovic Orban și Sorin Grindeanu.
28.06.2021 | 08:23
PNL si PSD isi proclama victoria la alegerile locale partiale Cum se lauda Ludovic Orban si Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

Duminică, 27 iunie, au avut loc alegeri locale parțiale în 36 de localităţi din 23 de judeţe. Alegătorii au fost aşteptaţi la vot pentru a-şi alege primarii şi, într-o singură comună, Consiliul Local.

După închiderea urnelor, liderul PNL, Ludovic Orban și prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, și-au proclamat, fiecare în parte, succesul formațiunilor în acest scrutin.

ADVERTISEMENT

Ce partid a câștigat alegerile locale parțiale. PNL (Orban) și PSD (Grindeanu) își proclamă victoria

Aflat în primă campanie internă pentru un nou mandat în funcția de lider PNL, Ludovic Orban susține că formațiunea pe care o conduce a câștigat alegerile locale parțiale.

În paralel, Sorin Grindeanu spune că PSD s-a impus în 17 localități, față de PNL în 16, și ar fi, de fapt, adevărata formațiune câștigătoare a scrutinului.

ADVERTISEMENT

”Victorie a Partidului Național Liberal în alegerile parțiale de astăzi!

Până acum am câștigat în: Meteș – județul Alba, Zăbrani – județul Arad, Șinca Nouă – județul Brașov, Cuza Vodă – județul Călărași, Braniștea și Cojasca (CL)- județul Dâmbovița, Sadova și Terpezița – județul Dolj, Bumbeşti Piţic – județul Gorj, Sarmizegetusa și Romos – județul Hunedoara, Bragadiru și Găneasa – județul Ilfov, Șimleu Silvaniei – județul Sălaj, Vicovu de Sus – Suceava, Voiteg – Timiș.

Îi felicit pe Daniel Sânzâiană, Dănuț Codrean, Adrian-Dan Ciocan, Monica-Silvia Ceaușescu, Mihai Vișinescu, Virgil-Daniel Gruia, Horațiu-MIhai Lazăr, Irina Cojocaru, Leontin-Dorin Hibais, Daniela-Mihaiela Csatlos-Koncz, Raul-Gabriel Niculae, Gabriel Lupulescu, Mihai-Cristian Lazăr, Vasile Iliuț, Niculae-Ioan Pop, dar mai ales îi felicit pe oamenii care le-au acordat încrederea și i-au votat.

ADVERTISEMENT

Ei sunt adevărații câștigători ai alegerilor pentru că au ales cea mai bună variantă pentru dezvoltarea comunităților lor”, scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Sorin Grindeanu: ”PSD a obținut victoria la alegerile locale”

Tot duminică seara, prim-vicepreşedintele PSD și fostul premier, Sorin Grindeanu, a declarat că social-democraţii au câştigat alegerile parţiale, cu succese în 17 localităţi.

ADVERTISEMENT

”Aşa cum ştiţi, astăzi (n.r. duminică, 27 iunie) au avut loc alegeri parţiale în 35 de localităţi. Vreau să îi felicităm pe colegii noştri din ţară. PSD a obţinut astăzi o victorie la alegerile parţiale, din 35 de localităţi, PSD a câştigat alegerile în 17 localităţi.

Tot arcul guvernamental a câştigat în 16 şi două localităţi au fost câştigate de candidaţi independenţi, unde PSD nu a avut candidat”, a spus Grindeanu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Fostul premier a mai spus că astfel s-a dat un nou semnal ”că PSD câştigă toate alegerile”.

”Din şase oraşe în care au avut alegeri parţiale, în trei a câştigat PSD, în Bocşa, în Târgu Bujor şi la Filiaşi. În felicităm pe toţi colegii noştri şi încă o dată avem un semnal că PSD este cel mai important partid din România şi care câştigă alegerile”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT