News

PNL și USR-PLUS au semnat protocolul pentru candidații comuni în Capitală. PMP a rămas pe dinafară

01.08.2020 | 18:01
PNL si USRPLUS au semnat protocolul pentru candidatii comuni in Capitala PMP a ramas pe dinafara
Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Generală/. Foto: Inquam - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Conducerile PNL și USR-PLUS au validat candidaturile comune ale acestor partide pentru primăria Capitalei și primăriile de sector. Într-o conferință comună de presă, liderii celor trei  partide au clamat existența unui proiect comun al dreptei, însă PMP nu a fost inclus în înțelegerea pentru București.

Dreapta modernă, proeuropeană s-a unit într-un proiect comun pentru București. Partenerii din USR-PLUS și noi, cei din PNL, am  hotărât că putem oferi un viitor mai bun pentru București. Proiectul trebuie să pună capăt modului  lipsit de profesionalism, de interes și de dedicare, modului  dezastruos în care a fost guvernat Bucureștiul. Bătaia de jos la adresa bucureștenilor trebuie să ia sfârșit”, a declarat Ludovic Orban, la conferința comună susținut la Universitate.

ADVERTISEMENT

Dan Barna: ”Cine nu susține unitatea dreptei, o susține pe Firea”

În intervenția sa, Dan Barna, președintele USR, a afirmat că cine nu susține  echipa propusă de cele trei partide, o susține automat pe Gabriela Firea.

Sunt convins că această opţiune reală, credibilă, profesionistă va convinge bucureştenii că avem o alternativă şi o metodă de a scoate definitiv PSD de la Bucureşti. Cine nu susţine această unitate a dreptei  o susţine pe Gabriela Firea, aceasta va fi opțiunea electorală reală pentru București”, a spus Barna.

ADVERTISEMENT

El a admis că acordul a venit la capătul unor negocieri dificile în care s-au făcut concesii reciproce. ”Este un acord la care nu  s-a ajuns ușor. Fiecare dintre partide a făcut sacrificii și mulțumesc colegilor care au făcut un pas în lateral înțelegând aceeastă miză a unității dreptei”, a încheiat Barna.

Și președintele executiv al PLUS, Dragoș Tudorache a vorbit despre scopul eliminării PSD din administrația Capitalei. ”Momentul politic marcat astăzi este  unul despre responsabilitatea pe care o avem pentru electoraatul din București pentru a scoate PSD din administrația Bucurestilor. Proiectul politic este despre principii de bună guvernare, nu o înțelegere pentru oameni și  funcții”, a spus Tudorache.

ADVERTISEMENT

Candidatul comun la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, s-a arătat mulțumit de candidații la sectoare propuși de partidele care-l susțin, candidați despre care a spus că sunt ”oameni serioși în care am încredere”. Fostul lider al USR a continuat spunând proiectul său este ”un nou București”.

Noul Bucureşti e oraşul în care te mişti mai bine, respiri mai bine, în care câştigi mai bine. Noul Bucureşti e oraşul în care vom face mari lucrări de infrastructură pentru transport, în care vom construi spaţii verzi şi vom respira mai bine, în care vom investi fonduri europene, în care vom crea o economie dinamică pentru locuri de muncă plătite mai bine. Noul Bucureşti va fi prietenos cu mame şi copii, cu persoanele în vârstă, cu persoanele cu handicap, cu bicicliştii, pietonii, conducătorii auto. Noul Bucureşti înseamnă o administraţie cinstită, modernă”, a conchis Dan.

ADVERTISEMENT

Prin protocolul semnat sâmbătă, cele trei partide se obligă să susțină candidații comuni, chiar dacă listele de consilieri rămân separate. Semnatarii se angajează ca în campanie să nu se atace reciproc și să colaboreze loial pentru implementarea proiectelor propuse, informează News.ro.

Candidații la primăriile de sector sunt: S1 – Clotilde Armand (USR), S2 – Radu Mihaiu (USR), S3 – Adrian Moraru (PNL), S4 – Simona Spătaru (PLUS), S5 – Cristian Băcanu (PNL), S6 – Ciprian Ciucu (PNL).

ADVERTISEMENT