News

PNL vrea majorități funcționale în teritoriu, alături de USR-PLUS și PMP. Raluca Turcan a făcut anunțul

07.10.2020 | 08:29
PNL vrea majoritati functionale in teritoriu alaturi de USRPLUS si PMP Raluca Turcan a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Acum că alegerile locale s-au încheiat, PNL încearcă să pună bazele unei majorități funcționale în consiliile locale din întreaga țară, avându-i drept parteneri pe cei de la PMP și USR-PLUS. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Raluca Turcan, în cadrul unei emisiuni televizate.

Aceasta a precizat, totodată, că proiectele nu se pot realiza fără o majoritate consolidată, în condițiile în care sunt „rezultatul unei munci în echipă”. „Dacă nu au echipe, viaţa oamenilor va fi dificilă, foarte dificilă”, a mai spus liberala.

ADVERTISEMENT

De altfel, Eugen Tomac a anunțat că PMP este deschis la negocieri în vederea consolidării unei majorități în consiliile județene și locale din teritoriu. Țintește, în schimb, un post de viceprimar al Capitalei, urmând ca Mihai Neamțu să coordoneze instituțiile de cultură ale Primăriei în cazul în care se va ajunge la un acord.

Raluca Turcan confirmă negocierile cu PMP și USR în vederea consolidării unei majorități în teritoriu

Avem această decizie de a încerca pentru obţinerea unor majorităţi funcţionale să avem ca principali parteneri de colaborare locală, în administraţia locală, USR şi PMP. Evident că noi cu USR şi PLUS am fost, să spunem, în parteneriat pentru candidaţii la primării.

ADVERTISEMENT

Şi pentru majoritatea în Consiliul General eu sper să reuşim să facem şi cu Mişcarea Populară. De aceea ne-am şi străduit să le explicăm oamenilor, în campanii, că e foarte important să dea votul pentru primari ca să le dea şi echipe, pentru că dacă nu au echipe, viaţa lor va fi dificilă, foarte dificilă”, a declarat Raluca Turcan.

„Gabriela Firea ar trebui să accepte că a pierdut alegerile. Nu a sabotat-o nimeni”

În altă ordine de idei, vicepremierul consideră că fostul primar al Capitalei nu a putut obține un al doilea mandat pentru că „s-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”. Totodată, aceasta acuză administrația Firea că a blocat cu bună știință proiecte majore ce puteau fi realizate cu fonduri europene.

ADVERTISEMENT

Stau şi mă întreb de ce unii oameni nu ştiu să piardă, mai ales că în politică aşa este: nu primeşti vot, ai pierdut, înveţi ce ai greşit, ai posibilitatea să-ţi revii sau, dacă nu, ieşi din politică. Şi această etapă a acceptării unui rezultat face parte din parcursul politic al unui om.

Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei. Managementul Primăriei Capitalei a fost zero în privinţa cel puţin a absorbţiei fondurilor europene.

ADVERTISEMENT

Un miliard de euro au avut pe masă, ca să nu mai vorbesc de alte 2,1 miliarde de euro în proiecte de dezvoltare a oraşului, de smart city, de mobilitate, de regenerare urbană, de spaţii verzi. Nimic. Deci absolut nimic, un dezinteres total! Asta-i realitatea. Şi de aceea a pierdut, nu pentru că a sabotat-o Guvernul sau cine ştie ce alte beţe-n roate i s-au pus”, a mai spus Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT