News

PNL vrea să crească pensiile cu 15%. Nicolae Ciucă: ”Dacă bugetul ne va permite”

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că partidul pe care îl conduce susține majorarea pensiilor cu 15%, dacă bugetul o va permite
07.11.2022 | 20:55
PNL vrea sa creasca pensiile cu 15 Nicolae Ciuca Daca bugetul ne va permite
Potrivit lui Nicolae Ciucă, PNL își dorește să crească pensiile cu 15% Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă, a declarat că liberalii susţin creşterea pensiilor cu 15%, cu condiția ca bugetul să permită această majorare.

PNL vrea să crească pensiile cu 15%

„Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei. Creşterea inflaţiei în momentul de faţă este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a spus primul ministru, Nicolae Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte a coaliției de guvernare, ministrul muncii Marius Budăi a precizat cu o zi în urmă că la nivel guvernamental se discută despre o majorare a pensiilor cu 10%, plus sprijinirea pensionarilor cu pensii mici şi a categoriilor vulnerabile mai ales pe perioada iernii.

O decizie finală va fi luată, însă, în cadrul coaliţiei, iar aceasta va fi anunţată de liderii coaliţiei de guvernare. În prezent, potrivit lui Budăi, este în lucru bugetul pe anul 2023.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi și-a menținut aceeași poziție ca și în urmă cu două săptămâni când a declarat că, pentru moment, guvernul nu poate garanta o creștere a pensiilor cu 15%.

El a reiterat că pensiile vor crește cu cel puțin 10% de la 1 ianuarie 2023. În ceea ce privește alte procente pentru creșterea veniturilor pensionarilor, Marius Budăi a punctat că nu sunt ”fundamentate economic”.

ADVERTISEMENT

”(…) Referitor la cum vor reuşi pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor, fiind extrem de atenţi la evoluţia preţurilor.

Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România şi din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare şi gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

ADVERTISEMENT

Acum suntem în perioada de asistenţă tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final şi vom avea concluziile, vom anunţa, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale”, a declarat la acea vreme Marius Budăi

ADVERTISEMENT