ADVERTISEMENT
News

PNL vrea să scape de toți șefii de instituții incomozi. Încă un cap important stă să zboare după scandalul EBA din Parlament

Autor: Elias Burcea | 23.04.2021 | 13:10
PNL vrea să scape de toți șefii de instituții incomozi. Încă un cap important stă să zboare după scandalul EBA din Parlament
PNL vrea să scape de toți șefii de instituții incomozi Colaj: Fanatik

N-au terminat ”curățenia” din instituțiile statului nici în primăvara asta. Liberalii nu vor să ierte niciun reprezentant actual sau fost al opoziției cocoțat pe vreo funcție cheie în stat. 

ADVERTISEMENT

Scandalul provocat de funcția de consilier deținută de Elena Băsescu în Camera Deputaților nu s-a stins nici acum cu adevărat în culise. Cei de la PNL îi acuză pe pesediști că ei sunt autorii acestei mutări, în timp ce social democrații arată cu degetul către vechea colaborare dintre președintele PNL, Ludovic Orban, și fostul președinte Traian Băsescu.

La mijloc este prins însă fostul secretar general al acestei Camere a Parlamentului, Silvia Claudia Mihalcea, retrogradată pe funcția de secretar general adjunct odată cu preluarea puterii de către PNL, UDMR și USR-PLUS. Cei de la USR spun că angajarea Elenei Băsescu a fost girată de Silvia Mihalcea.

ADVERTISEMENT

Fostul secretar general al Camerei devenit incomod, pe făraș?

Parlamentarii USR-PLUS le-au solicit celor de la PNL să pună o dată pentru totdeauna și prin orice mijloc capăt scandalului nesfârșit care plutește în jurul Elenei Băsescu. Potrivit unor surse parlamentare, liberalii au refuzat acest cartof fierbinte în mai multe rânduri. La argumentele servite de deputații USR-PLUS, potrivit cărora Parlamentul își pierde și mai mult din credibilitate cu încă un scandal în plus, cei de la PNL ar fi invocat faptul că pe fișa de angajare a fiicei fostului șef al statului figurează semnătura Silviei Mihalcea, la vremea respectivă secretar general al Camerei Deputaților, susținută de PSD.

Dincolo de semnături și de documente, se pare că „fetei lui Hrebenciuc”, după cum i se mai spune actualei secretare adjuncte, îi sunt numărate zilele pe această funcție, obținută în urma a numeroase negocieri politice cu însuși Ludovic Orban înainte de constituirea conducerii complete a Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

De la 1 februarie 2021, George Ionuţ Dumitrică a fost desemnat noul secretar general, în timp ce Silvia Claudia Mihalcea a fost retrogradată pe postul de adjunct alături de István Gaspar și de Cătălin Mihalache.

Incomodă, dar nu și pentru Marian Neacșu

Fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, refugiat la ProRomânia, trăiește o poveste de dragoste, care se mai poticnește pe ici pe colo după cum spun gurile rele, alături de Silvia Mihalcea de mai bine de patru ani. Neacșu a mai fost căsătorit anterior de două ori.

ADVERTISEMENT

Divorțul de prima nevastă, desfășurat în preajma campaniei electorale din 2008, l-a lăsat aproape lefter pe Neacșu. Acesta își găsise fericirea în brațele Ninei Radu, pe atunci consilier județean PDL, căsătorită și cu doi copii. A luat-o de soție, dar ulterior s-a îndrăgostit de Silvia Mihalcea, cea pe care a adus-o în București de la Bacău și căreia i-a deschis drumul în politică nimeni altul decât Viorel Hrebenciuc. Silvia Claudia Mihalcea a ocupat diverse posturi și funcții prin Parlament încă din 2000, pe când avea mai puțin de 21 de ani.

Incomoda „fată a lui Hrebenciuc” a ratat deputăția

Silvia Claudia Mihalcea a ratat la ultimele alegeri pentru Parlamentul European un fotoliu de eurodeputat. Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, a refuzat să o plaseze pe aceasta, în ciuda rugăminților fostei sale mâini drepte, Marian Neacșu, pe o poziție eligibilă pe lista partidului pentru europarlamentare. Din cauza acestui refuz și pe fondul unor disensiuni privind amnistia și grațierea, iubitul Silviei Mihalcea, Marian Neacșu, a lăsat baltă funcția de secretar general al PSD și a trecut în tabăra lui Victor Ponta de la ProRomânia.

ADVERTISEMENT

La alegerile din decembrie 2020 pentru Parlament, cei doi au candidat împreună pe listele ProRomânia de la județul Ialomița. Fără niciun fel de succes pentru că partidul lui Victor Ponta nu a mai trecut pragul electoral.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!