News
notix pixel id

PNRR, aprobat. Florin Cîțu: ”Ar trebui în decembrie să avem primii bani”. Ursula von der Leyen: ”Punerea în aplicare a planului poate începe acum”. Update

PNRR a fost aprobat în cursul zilei de joi. Ursula von der Leyen a transmis un mesaj în limba română, ulterior.
28.10.2021 | 20:17
PNRR, aprobat. Florin Cîțu: ”Ar trebui în decembrie să avem primii bani”. Ursula von der Leyen: ”Punerea în aplicare a planului poate începe acum”. Update
PNRR a fost aprobat. Florin Cîțu: ”Ar trebui în decembrie să avem primii bani”. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT
28-10-2021
17:16

Mesajul Ursulei von der Leyen după aprobarea PNRR

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a transmis joi, pe contul personal de Twitter un mesaj în limba română, după ce și țara noastră a obținut aprobarea PNRR.

“Vești bune pentru România. Consiliul a aprobat PNRR-ul. Punerea sa în aplicare poate începe acum! Next Generation EU va furniza 29,2 miliarde EUR pentru stimularea tranziției verzi și digitale și construirea unei economii mai reziliente în România“, a scris Ursula von der Leyen.

 

ADVERTISEMENT
28-10-2021
14:49

Florin Cîțu, după aprobarea PNRR: „Suntem pe drumul cel bun!”

Premierul interimar a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook după ce Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) a fost aprobat.

Florin Cîțu a specificat că vor fi făcute 64 de reforme, dar și o mulțime de investiții. De asemenea, prima tranșă de bani va fi primită curând. Este vorba despre 3,7 miliarde de euro.

„O veste bună: 𝐏𝐍𝐑𝐑-𝐮𝐥 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭 𝐚𝐩𝐫𝐨𝐛𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐚̆. Urmează implementarea, ceea ce include 𝟔𝟒 𝐝𝐞 𝐫𝐞𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐬𝐭𝐞 𝟏𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐯𝐞𝐬𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐢 în toate domeniile. În curând vom primi prima tranșă de bani: 3,7 miliarde de euro. Suntem pe drumul cel bun!”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.
 

 
 

28-10-2021
12:20

Dan Vîlceanu afirmă că România poate cere avansul din PNRR

Ministrul interimar al finanțelor a precizat că a fost făcut ultimul pas pentru ca România să poată solicita avansul din PNNR. Este vorba, mai exact, despre suma de 3,7 miliarde de euro.

„Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) a fost prezentat astăzi în plenul ECOFIN, şedinţă la care am participat alături de premierul Florin Cîţu.

Astfel, ultimul pas pentru ca România să solicite avansul de 3,7 miliarde de euro din Planul Naţional şi Redresare şi Rezilienţă a fost făcut la întâlnirea Consiliului ECOFIN, al miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană”, a spus ministrul Dan Vîlceanu.

Suma totală de care va beneficia țara noastră este de 29,2 miliarde de euro.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) a fost aprobat. Premierul demis a precizat că acum totul este „pe umerii noştri”.

PNNR a fost aprobat. Când vor ajunge primii bani în țară

Prim-ministrul a participat online la ședința Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), în urma căreia a fost aprobat PNRR.

Consiliul Uniunii Europene a dat undă verde planului, după ce Comisia Europeană l-a acceptat în urmă cu o lună.

ADVERTISEMENT

„A fost o ședință ECOFIN mai scurtă ca de obicei. Partea bună e că nu au fost întrebări, nici observații la PNRR-ul României. A fost o prezentare a ministrului Finanțelor. A fost o prezentare foarte scurtă.

Gata. Tot ceea ce ținea de Comisia Europeană a fost făcut, acum este pe umerii noștri.

Urmează implementarea PNRR și ar trebui ca în decembrie să avem primii bani din PNRR. Ordonanța este deja dată, trebuie să dăm o hotărâre de Guvern.

ADVERTISEMENT

Unele acte se pot face în Parlament, dacă n-o să avem Guvern, printr-un proiect de lege. Nu este nicio problemă”, a declarat Florin Cîțu.

Comisia Europeană, mesaj pentru România după adoptarea PNNR: „Concentrați-vă acum”

Reacția europeană nu a întârziat să apară, iar Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, a transmis pe Twitter un mesaj în care le îndeamnă pe țările UE să pună în aplicare cât mai repede aceste planuri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, el a spus că banii europeni vor ajunge acolo unde este nevoie și a mai precizat că au mai fost aprobate și planurile pentru Estonia și Finlanda.

 „Vești excelente: miniștrii de finanțe din UE au aprobat planurile de redresare din Estonia, Finlanda și România.

ADVERTISEMENT

Numărul total de planuri aprobate = 22. Și banii europeni încep să curgă acolo unde este nevoie.

Concentrați-vă acum: puneți planurile în aplicare cât mai curând posibil”, a spus Valdis Dombrovskis, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene.

ADVERTISEMENT

De asemenea, și Consiliul UE a transmis un comunicat în care amintește faptul că statele cărora le-a fost aprobat PNNR-ul vor primi prefinanțarea de 13%.

În cazul României, aceasta este de 3, 6 miliarde de euro și conform lui Florin Cîțu, banii vor sosi în decembrie.

„În urma adoptării oficiale a deciziilor, aceste state membre vor putea primi prefinanțarea solicitată de 13% și vor putea începe să utilizeze sprijinul financiar pe scară largă al UE pentru a depăși impactul negativ al pandemiei asupra economiilor lor”, arată comunicatul oficial al Consiliului UE.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri