News

Cupa Mondială va avea 48 de echipe. Noul PLAN de la FIFA nu-i ajută pe ”tricolori”

FIFA se îndreaptă spre o schimbare radicală. Nu departe este momentul în care vom avea 48 de echipe la o ediţie a Cupei Mondiale. Există precedentul Campionatului European din 2016. La ediţia...
23.02.2015 | 21:48
Cupa Mondială va avea 48 de echipe. Noul PLAN de la FIFA nu-i ajută pe ”tricolori”

FIFA se îndreaptă spre o schimbare radicală. Nu departe este momentul în care vom avea 48 de echipe la o ediţie a Cupei Mondiale. Există precedentul Campionatului European din 2016. La ediţia de peste un an şi jumătate vor fi prezente 24 de echipe cu 8 mai multe decît în ediţia din 2012. Asta nu înseamnă neapărat că România va fi şi ea prezentă. Echipele adiţionale vor veni din afara Europei, în special din Asia şi Africa. Aşa că şansele de calificare s-au mărit pentru naţionale ca Burundi, Botswana sau Tajikistan…

Figo vrea să pună planul în acţiune

Luis Figo a dezvăluit într-un interviu pentru Daily Mail planurile sale în cazul în care va fi ales drept preşedintele FIFA. Una dintre modificările majore ar fi mărirea numărului de echipe de la 32 cît au fost la turneul final din Brazilia la 40 sau chiar 48! Din nefericire pentru noi, asta nu ne măreşte deloc şansele la calificare, întrucît portughezul doreşte ca echipele adiţionale să vină din afara Europei. Mai mult de atît, Figo vrea să implementeze un nou plan de desfăşurare a Campionatului Mondial, care ar urma să se dispute pe două continente!

”Cred că ar trebui să luăm în considerare mărirea numărului de echipe la 40 sau chiar 48! Asta ar însemna să mărim şi perioada de desfăşurare a Cupei Mondiale cu trei sau patru zile. Dacă această propunere va fi aprobată, echipele adiţionale vor veni din afara Europei”, a spus Luis Figo.

Atac la Blatter

Luis Figo este unul dintre cei 3 candidaţi care luptă împotriva actualului preşedinte al FIFA, Sepp Blatter. Ceilalţi doi sînt preşedintele Federaţiei Olandeze, Michael Van Praag, şi Prinţul Ali Bin Al Hussein al Jordaniei. Întreaga campanie a fostului fotbalist de la Real Madrid şi Barcelona, se bazează pe schimbare, dar şi pe combaterea corupţiei, care a planat deasupra lui Sepp Blatter, mai ales în legătură cu scandalul Qatar 2022.

”Imaginea FIFA este una care nu face cinste acestei organizaţii. Cred că acest lucru se poate schimba. FIFA ar trebui să devină mult mai transparentă, pentru a-şi recăpăta din nou credibilitatea”, a spus Luis Figo, făcînd referire la problemele de corupţie legate de organizarea Cupei Mondiale din 2022, găzduită de Qatar. Alegerile pentru preşedinţia FIFA va avea loc pe 29 mai, la Zurich.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri