Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul Caracal, a scăpat de mai multe plângeri de viol și agresiune sexuală, pe care procurorii le-au primit în timp ce anchetau disparițiile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu.
Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a clasat recent dosarul în care Gheorghe Dincă era cercetat pentru infracțiuni sexuale în legătură cu trei victime, dintre care o minoră. Potrivit avocatei familiei Melencu, cercetările procurorilor nu au putut confirma acuzațiile presupuselor victime.
”Dincă a fost cercetat pentru trei fapte de viol: una referitoare la o fetiță de 5 ani, una la o femeie care l-ar fi recunoscut că a violat-o în tinerețe, și la o alta pe care o chema să-i facă menajul.
S-a făcut disjungere, s-a stat cu dosarul până în toamna anului 2022, după care s-a dat clasare”, a dezvăluit Carmen Obârșanu pentru FANATIK.
Gheorghe Dincă s-a confruntat cu un adevărat val de plângeri de viol, la scurtă vreme după debutul anchetei în cazul Caracal. De exemplu, fetița de 5 ani le-ar fi povestit părinților că Dincă a abuzat-o, iar varianta ei a fost susținută de sora ei mai mare.
De asemenea, o femeie de 49 de ani le-a povestit polițiștilor că Dincă a abuzat-o după ce a rugat-o să îl ajute la treburile gospodărești în schimbul unei sume de bani, după care a trimis-o acasă cu un taxi.
În fine, al treilea caz este cel al unei femei care susține că i-a recunoscut fotografia de la televizor, după ce în urmă cu mai bine de două decenii, acesta ar fi agresat-o într-o cameră de cămin. În această situație, prorcurorii au considerat că fapta poate fi considerată prescrisă.
Vestea clasării nu poate decât să-l bucure pe Gheorghe Dincă, despre care Carmen Obârșanu crede că încă mai speră că va fi achitat în dosarul Caracal, mizând pe o presupusă înțelegere cu anchetatorii.
”Probabil că se gândește că va ajunge în America, ajutat de această asociație. Dincă nu este genul care să se pocăiască. El minte în continuare”, spune Carmen Obârșanu.
Gheorghe Dincă a fost botezat în cultul penticostal pe data de 19 februarie, de către membrii asociației ”Misiunea Family to Family”, chiar în penitenciarul Craiova. Aceștia au explicat că ”monstrul din Caracal” le-a solicitat acest lucru cu șase luni înainte, însă ei au ezitat pentru că doreau să fie ”siguri că ceea ce facem este real”.
Pe 9 martie se anunță o înfățișare cu scântei la apelul din cazul Caracal, după ce judecătorul a admis cererea procurorului de ședință, ca procesul să se judece cu ușile închise. Avocata familiei Melencu spune că are informații conform cărora, în fața Curții de Apel se vor strânge mai multe persoane care vor protesta împotriva acestei decizii.
”Pe 9 martie va ieși scandal, vor fi oameni care vor protesta. La ultima ședință, Parchetul a cerut ședință secretă, fără să motiveze. Moldovan (avocatul familiei Măceșanu, n.r.) a fost de acord, spunând că la data săvârșirii faptei, Alexandra era minoră. Iar judecătorul a admis cererea, invocând atrocitatea faptelor.
Păi stai puțin, cum adică atrocitatea. În primul rând, te antepronuți și pe de altă parte, ei au cerut ședință secretă pentru un lucru, tu ai dat pentru altul.
Probabil vom face o cerere de recuzare a judecătorului. De asemenea, vom cere ca la dosar să fie depuse înregistrările originale de pe telefonul lui Dincă, pe care Parchetul le ține la secret.
Există o ordonanță prin care s-au putut intercepta telefoanele de la care Dincă primea mesaje în dimineața reținerii. De pe un telefon privat, cu terminația 375, s-au trimis nouă mesaje către Dincă. Două sunt trimise înainte de reținerea lui. Telefonul ăsta era al poliției. Am căutat în toate dosarele anexe, conținutul acestor mesaje nu există”, a mai dezvăluit Carmen Obârșanu pentru FANATIK.
În septembrie 2022, Gheorghe Dincă a fost condamnat, în prima instanță, la 30 de ani de închisoare și plata unor daune morale de peste 700.000 de euro către familiile celor două victime: Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Sentința a fost atacată atât de familiile victimelor cât și de Gheorghe Dincă.