News

Pod din Vrancea aflat în reabilitare, prăbușit peste râul Putna. Autoritățile dau vina pe ploi. Reacția unui fost ministru

Un pod din Vrancea aflat în proces de reabilitare s-a prăbușit, sâmbătă, peste râul Putna. Autoritățile locale dau vina pe ploile abundente, iar un fost ministru arată cu degetul către constructor.
01.05.2022 | 15:46
Pod din Vrancea aflat in reabilitare prabusit peste raul Putna Autoritatile dau vina pe ploi Reactia unui fost ministru
Un pod din Vrancea, aflat în reabilitare, s-a prăbușit. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Incident grav raportat în județul Vrancea. Un capăt al podului peste râul Putna de la Vadu Roşca s-a prăbuşit, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Un pod din Vrancea, aflat în reabilitare, s-a prăbușit

Din fericire, în momentul în care construcția a cedat, nu se afla nimeni în zonă, astfel că nu s-au raportat victime umane sau pagube materiale.

ADVERTISEMENT

”În această seară (n.r. sâmbătă), în jurul orei 19,37, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năneşti s-au sesizat cu privire la faptul că pe DJ 204 D una dintre extremităţile podului peste râul Putna (spre Vadu Roşca), care face legătura între satele Vulturu şi Vadu Roşca, s-a prăbuşit”, se precizează într-un comunicat al IPJ Vrancea.

În ceea ce privește cauza prăbușirii podului, aceasta ar fi una legată de vreme. Președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a scris sâmbătă seara, pe Facebook, că podul s-a surpat ”în urma precipitațiilor din ultimele zile, unul din maluri fiind mâncat de apă și ducând, astfel, la un nedorit incident”.

ADVERTISEMENT

”Este inacceptabil ceea ce s-a întâmplat, iar Consiliul Județean Vrancea va solicita firmei care are în lucru reabilitarea podului de la Vadu Roșca toate detaliile privind soluțiile de lucru alese în zonă, în condițiile în care de câteva zile se știa că va ploua și erau necesare măsuri suplimentare pentru protejarea lucrării”, a postat Toma pe rețeaua de socializare.

Fost ministru al dezvoltării: ”Bani luați de ape”

O reacție pe acest subiect a avut și Ion Ștefan, fost ministru PNL al Dezvoltării, în prezent deputat la Forţa Dreptei. Ștefan cere rezilierea contractului cu firmele constructoare. El spune că vorbim în acest caz de ”bani luați de ape”.

ADVERTISEMENT

”Este de necrezut ce s-a întâmplat pe DJ204D între Vulturu și Vadu Roșca, acolo unde ieri s-a rupt podul peste Putna!

Sectorul de drum este în reabilitare, prin PNDL 2, o investiție de peste 14 milioane lei, parte din bani fiind luați acum, de apă, prin nepriceperea constructorilor! Solicit de urgență conducerii CJ Vrancea, dar și Ministerului Dezvoltării să facă verificări la sânge în teren și să prezinte urgent rezultatele.

ADVERTISEMENT

Consider că este de bun simț ca la acest moment să se ia în calcul și rezilierea contractului cu firmele constructoare, Citadina și Firogal, care au arătat că pun viețile vrâncenilor în pericol!

Nu știu ce blestem este pe capul oamenilor de la Vadu Roșca și de la Vulturu care așteaptă de ani de zile o infrastructură modernă și care de la baron au primit “țeapă”, iar de la actuala conducere CJ, iată, un pod pe care să îl ia apa la o ploaie normală!”, scrie Ștefan pe Facebook.

Fostul ministru mai adaugă faptul că lucrările de reabilitare la pod se ridică la 4,3 milioane de lei, fără TVA.

”Lucrările de reabilitare la pod se ridică la valoarea de 4,3 milioane de lei, fără TVA, iar contractul a fost obținut de firma C-ON TRUST ENGINEERING, din Bacău. Inițial, contractul a avut o valoare mai mică, însă sumele au fost actualizate”.

ADVERTISEMENT