Fotbal international

Podul prăbuşit la Genova produce imagini impresionante. Manifest cu ultraşii marilor rivale din oraş

16.08.2018 | 15:25
Podul prabusit la Genova produce imagini impresionante Manifest cu ultrasii marilor rivale din oras
ADVERTISEMENT

Podul prăbuşit la Genova face ca fanii celor două echipe mari ale oraşului, Sampdoria şi Genoa 1893, să uite de rivaliltate şi să producă o imagine care face înconjurul lumii. A fost schiţată de artistul italian Caricaturella şi reprezintă doi ultraşi, unul îmbrăcat în culorile Sampdoriei şi celălalt în roş-albastrul celor de la Genoa, care stau uniţi în încercarea de a face uitată tragedia care a lovit oraşul italian.

Fanii celor de la Genoa şi Sampdoria sunt cunoscuţi în Italia pentru solidaritatea civică de care dau dovadă în ciuda rivalităţii şi a luptelor de stradă care preced mai mereu “derby della Lanterna”, aşa cum e cunoscut în Peninsulă meciul dintre cele două (denumirea vine de la farul care e simbolul oraşului port la Marea Ligurică).  Sunt arhicunoscute momentele în care fanii din oraş au ieşit împreună pentru a îndepărta de pe străzi efectele inundaţiilor care lovesc din când în când Genova, ei participând şi la fapte caritabile şi strângând donaţii comune pentru victimile cutremurelor care au devatsat Italia în 2009, în urma cărora aproape 500 de persoane şi-au pierdut viaţa şi mii de oameni au rămas fără adăpost.

ADVERTISEMENT

Podul prăbuşit la Genova uneşte galeriile italiene

Imaginile cu podul căzut la Genova au făcut înconjurul lumii. Tragedia s-a întâmplat în urmă cu două zile, când podul Morandi din oraşul italian s-a prăbuşit. Acesta era o arteră extrem de circulată care leagă două carterie ale portului la Marea Ligurică, fiind înţesat cu maşini la ora la care s-a produs dramaticul incident. 45 de morţi au fost identificaţi până la această oră, printre care şi doi români.  Suporterii galeriilor din întreaga Italie au deschis un cont comun pentru a ajuta familiile victimelor.

 

Podul prăbuşit la Genova. Descrierea tragediei

Cu puţin timp înainte de prânz, pe o furtună violentă, cu fulgere, tunete şi grindină, s-a prăbuşit brusc o porţiune de zeci de metri dintr-un viaduct al autostrăzii A10, care trece peste o cale ferată şi peste raul Polcevera. Maşini mici şi camioane cad de-a valma în gol de la 100 de metri şi se fac zob. Pe imagini se poate vedea când blocurile imense de beton se năruie ca simple cuburi de jucărie. Rafalele de vânt au doborât şi stâlpii de susţinere, iar un camion verde rămâne suspendat. Autorităţile italiene au declanşat o amplă operaţiune pentru a elibera de dărâmături zona, aflată într-un parc industrial de la marginea oraşului. Podul prăbuşit în Italia este considerat cel mai tragic incident produs în Peninsulă în ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

Sampdoria vs Genoa este unul din cele mai cunoscute derby-uri ale Italiei. Momentan, este dominat de gruparea “blucerchiato”, care a obţinut mai multe victorii consecutive în “derby della Lanterna”.