News

Poezie emoționantă despre moartea celor cinci tineri înecați în Siret: „Doi erau frați buni de sânge, lacrima mamei n-ajunge”

Poezie emoționantă despre moartea celor cinci tineri înecați în Siret, virală pe rețelele de socializare.
03.08.2021 | 19:56
Poezie emoționantă despre moartea celor cinci tineri înecați în Siret: „Doi erau frați buni de sânge, lacrima mamei n-ajunge”
Poezie emoționantă despre moartea celor cinci tineri înecați în Siret. Sursa foto: Colaj Fanatik - Facebook
ADVERTISEMENT

Întreaga țară a rămas șocată după moartea celor cinci tineri care s-au înecat în Siret. Acum, o femeie, mamă la rândul ei, a compus o poezie emoționantă despre această tragedie, care a îndoliat mai multe sate.

O mamă a creat o poezie despre drama din Filipești

La rândul ei din Filipești, această femeie a fost foarte impresionată de drama părinților care și-au pierdut fiii. Aceasta a creat o poezie care descrie cât de mari sunt, de fapt, dimensiunile acestei tragedii.

ADVERTISEMENT

Vă reamintim faptul că cinci tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani și-au pierdut viața. Aceștia au decis să facă o baie în Siret, duminică, fiind cald afară.

Aceștia chiar au fost avertizați de un localnic în timp ce mergeau la scăldat, dar aceștia au mers oricum. La scurt timp, s-a întâmplat tragedia.

ADVERTISEMENT

Noile informațiile din cazul băieților înecați arată că aceștia au încercat să se salveze unul pe altul. Chiar dacă nu știau să înoate, ei au sărit în apă în încercarea de a-i scoate pe restul.

La un moment dat, la mal a rămas un singur tânăr, Alexandru. Acesta a reușit să își salveze doar doi dintre prieteni, cu ajutorul unui băț și al unui prosop.

Din păcate pentru restul, ei au fost găsiți morți de pompieri, iar patru familii își plâng acum morții, niciunul mai mare de vârsta majoratului. Doi dintre ei erau frați, singurii copii ai familiei.

ADVERTISEMENT

Cum sună poezia dramatică ce descrie tragedia a patru familii: „Doi erau frați buni de sânge, lacrima mamei n-ajunge”

Iată care sunt versurile acestei poezii, devenită virală pe rețelele de socializare:

“Plânge cerul și pământul

La Siret, la Onișcani, / Au murit cinci baietani. / Bucuroși, nevoie mare, / Au plecat la scaldătoare. / Zi de sfânta sărbătoare, / Duminică, amiază,mare.

Apele învolburate, / Dar ei nu știau să-noate. / Au intrat pe rând, toți, șapte, / Al optulea a stat deoparte.

Când strigau după ajutor, / Le-a întins un bețişor. / A scos unu’ c-o prajină, / Pe altul l-apucat de mână. / Doară doi el a salvat, / Ceilalți cinci s-au înecat.

ADVERTISEMENT

Doi erau frați buni de sânge, / Lacrima mamei n-ajunge. / La Siret, la Onișcani, / Sunt cinci cruci de băiețani. / La Siret, pe malul stâng, / Stau mamele lor și plâng.

Plâng și satele vecine, / Și măicuțele străine. / Plânge cerul și pământul, / Păsărilor le-a stat cântul…”, arată poezia publicată pe rețelele de socializare de Elena Costandiș.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri