Sport

Pogba, Mbappe, Bale, Modric sunt numele mari ce se pot transfera gratis în 2022! În total 539 jucători devin liberi de contract în vară

Data de 1 ianuarie este una critică pentru piața transferurilor internaționale. Pogba, Mbappe, Bale și Modric sunt printre numele uriașe care se pot transfera gratis în 2022.
01.01.2022 | 08:30
Pogba Mbappe Bale Modric sunt numele mari ce se pot transfera gratis in 2022 In total 539 jucatori devin liberi de contract in vara
Pogba, Mbappe, Bale, Modric sunt numele mari ce se pot transfera gratis în 2022! În total 539 jucători devin liberi de contract în vară
ADVERTISEMENT

Mai mulți fotbaliști, dintre care și unele nume mari, intră în ultimele șase luni de contract. Dacă negocierile ulterioare nu aduc schimbări, toți aceștia pot deveni, la finele sezonului, liberi de contract și se pot transfera gratis.

Pogba, Mbappe, Bale, Modric sunt numele mari ce se pot transfera gratis în 2022!

Între sutele de fotbaliști care intră în această categorie amintim pe Pogba, Mbappe, Bale sau Modric, dar mai sunt și alții care pot fi adevărate ținte pentru cluburile în căutare de jucători valoroși.

ADVERTISEMENT

Iată lista, pe posturi, a jucătorilor care la 1 ianuarie 2022 intră în ultimele șase luni de contract. Lista nu este exhaustivă și poate suferi, pe parcurs, modificări și completări.

Lloris, unul dintre cei mai valoroși portari din lume intră în ultimele 6 luni de contract

Portari

Sam Johnstone – al treilea portar al Angliei a ales să nu își prelungească actuala înțelegere cu West Brownich Albion și este dorit de Tottenham și West Ham United.

ADVERTISEMENT

Hugo Lloris – va începe al zecelea an în nordul Londrei, la Tottenham, dar deocamdată nu este clar dacă el sau clubul doresc să meargă mai departe. Câteva echipe importante din Europa sunt interesate de serviciile veteranului francez, campion mondial în 2018.

Chelsea rămâne fără fundași?

Fundași

Andreas Christensen – câștigător al Ligii Campionilor cu Chelsea, om d ebază la londonezi, dar totuși clubul nu i-a înaintat o ofertă clară până acum. Deocamdată ambele părți sunt în stand-by, iar clubul speră ca apărătorul să își schimbe agentul pentru a avea alt tip de negocieri.

ADVERTISEMENT

Antonio Rudiger – alt fundaș de la Chelsea, în aproximativ aceeași situație. Rudiger are o ofertă certă și generoasă de la Real Madrid, în vreme ce Bayern Munchen dorește să îl aibă în lot pe Rudiger.

Thiago Silva – veteranul de 37 de ani din apărarea lui Chelsea nu mai are vivacitatea de altădată. Deocamdată clubul londonez nu este decis dacă îl mai dorește în lot, iar viitorul său pe Stamford Bridge este incert.

ADVERTISEMENT

Azpilicueta s-a înțeles cu Barcelona?

James Tarkowski – stâlpul defensivei lui Burnley este o țintă pentru Newcastle. Clubul patronat de arabi trebuie să decidă dacă este mai bine să plătească 10 milioane salariul fotbalistului, sau să accepte clauza de reziliere, înainte de 1 iunie, aceasta fiind undeva la 100 milioane lire sterline.

Cezar Azipilcueta – un alt fundaș de la Chelsea pe picior de plecare dar care, în opinia lui Thomas Tuchel, este cel mai puțin important dintre fundașii de top ai echipei. El este dorit și de Barcelona, în tentativa catalanilor de a reveni în topurile fotbalului continental.

Porgba, Modric, Bale și Witsel, mijlocașii de cinci stele care pot semna cu oricine

Mijlocași

Paul Pogba – talentatul francez din compartimentul median de pe Old Trafford i-a costat pe cei de la MU 89 milioane lire sterline. Jucător capricios dar foarte util, Pogba este dorit de alte nume mari din fotbalul european, cum ar fi PSG sau Juventus Torino, care urmăresc înregimentarea sa, în calitate d ejucător liber de contract. Nu este exclus nici să își continue cariera la actuala echipă.

Boubacar Kamara – mijlocașul francez de la Olympique Marseille a erupt efectiv. Este tânăr, are potențial și poate fi unul dintre candidații la Balonul de Aur în câțiva ani. Deja au pus ochiii pe el Manchester United și Chelsea, în vreme ce Newcastle se gândește să îi înainteze o ofertă salarială din ianuarie, urmând apoi să aștepte vara, pentru a-l lua liber de contract.

Axel Witsel – belgianul de 32 de ani este unul dintre cei mai constanți fotbaliști, atât la națională, cât și la Borussia Dortmund. Mai poate juca încă cel puțin trei ani la nivel mare, așa că expirarea contractului din Bundesliga nu va fi o problemă pentru el.

Gareth Bale, out de la Real Madrid!

Franck Kessie – starul ivorian i-a informat pe cei de la AC Milan, actuala echipă, că ar dori să schimbe tricoul. Tottenham Hotspour pare a fi în pole-position pentru un transfer în vară.

Luca Modric – croatul de la Real Madrid termină în vară înțelegerea cu gruparea de pe Santiago Bernabeu. CV-ul și profesionalismul său îl fac dorit de multe echipe din Europa și din lume.

Gareth Bale – galezul este un caz special. De departe printre cei mai buni fotbaliști din lume, a fost efectiv ruinat de o serie de accidentări. Au apărut și rumori, pentru că este foarte bine plătit de Real Madrid, în jur de 650.000 lire sterline pe săptămână, dar nu prea joacă. Se pune chiar problema retragerii sale din fotbal sau să plece de la Real, dar desigur că nu duce lipsă de oferte.

Mbappe merge gratis la Real Madrid?

Atacanți

Kilyan Mbappe – este cel mai sonor nume vehiculat la bursa transferurilor. Recent a refuzat un nou contract pe șase ani, oferit de PSG, dorind să plece la Real Madrid. La rândul ei, gruparea pariziană a refuzat oferta de 200 de milioane de euro înaintată chiar de Real Madrid. Este foarte interesant ce se va întâmpla în acest caz în vară, când, teoretic, Mbappe va fi jucător liber de contract.

Paulo Dybala – are zilele numărate la Juventus Torino. Argentinianul este un talent nativ, cu un simț al golului foarte dezvoltat. În trecut a fost pe lista celor de la Manchester United sau Tottenham.

Ousmane Dembele – adus cu surle și trâmbițe la Barcelona, pentru 135 milioane de euro, s-a dovedit a fi o investiție enormă, fără justificare. Probabil va pleca în vară de pe Nou Camp.

Lorenzo Insigne – unul dintre eroii Italiei la Euro 2020 are oferte de pe tot Globul, din MLS până în Europa. Celor de la Napoli le va fi, în aceste condiții, foarte greu să îl păstreze.

Lacazette, aproape de plecarea de la Arsenal

Andrea Belotti – ajuns la 28 de ani, atacantul de la Torino pare a fi în momentul carierei în care să vizeze un transfer de top. Echipa actuală nu îi poate oferi suportul d eperformanță necesar, așa că sunt certe semnalele de plecare.

Alexandre Lacazette – nu prea s-a adaptat așa cum ar fi trebuit la Arsenal. Și el dorește să plece din vestiarul lui Arteta, precum și “Tunarii” l-ar ceda altei echipe, așa că mariajul este pe cale să se rupă.

Jesse Lingard – a strălucit pe perioada împrumutului la West Ham United, dar odată reîntors la clubul-mamă, la Manchester United, a lustruit banca de rezerve. Foarte probabil își va căuta o altă destinație, fără a întâmpina opoziția conducătorilor de pe Old Trafford.

Divock Origi – nici măcar Jurgen Klopp nu s-ar fi gândit că atacantul belgian va rămâne atâta vreme la Liverpool. Jucător de real talent, are nevoie de mai multe minute în teren. Liverpool ar vrea să facă o afacere, cedându-l încă din ianuarie la West Ham United. Altfel există riscul de a-l pierde gratis în vară, între sezoane.

Cum arată 11-le ideal

Unsprezecele ideal al lotului alcătuit din jucătorii al căror contract expiră în vară, ar putea fi conturat astfel:

  • Lloris – Azpilicueta, Rudiger, Thiago Silva – Pogba, Kessie  Bale, Modric – Insigne, Mbappe, Dybala. 

 

ADVERTISEMENT