Foto. Fotbaliştii, uniţi de drama unei ţări africane. Protestul inedit la care au recurs!

Razvan Nicolae   
în Galerie foto
26/11/2017, 10:16
Foto. Fotbaliştii, uniţi de drama unei ţări africane. Protestul inedit la care au recurs! GALERIE FOTO

Un documentar CNN despre situaţia din Libia i-a unit pe mai mulţi fotbalişti din Europa. Statul african trece prin perioade gerele, ţara fiind macinată de războaie, iar emigranţii care vor să ajungă în Europa devin sclavi. Paul Pogba a dat tonul protestelor, acesta înlocuind vechea sa celebrarea la gol cu una care a atras atenţia imediat pe reţelele de socializare. Internaţionalul francez a marcat un gol în meciul Manchester United – Newcastle 4-1 şi a celebrat ducând mâinile împreunate în faţă, ca şi cum ar fi încătuşat. 

Sunt foate fericit că am revenit pe teren, dar gândurile mele se îndreaptă spre cei care trăiesc în sclavie în Libia. Fie ca Allah să fie de partea voastră, iar această cruzime să ajungă la final”, a fost postarea pe Instagram prin care Paul Pogba a explicat gestul de după gol.

Ce jucători l-au urmat pe Pogba

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START ŞI CLASAMENTUL IN TIMP REAL.

Mijlocaşul lui Manchester United a fost urmat de Geoffrey Kondogiba (Valencia) şi Cheick Doukoure (Levante), aceştia atrăgând, la rândul lor, un semnal de alarmă în privinţa situaţiei din Libia. VEZI FOTO SUS ÎN GALERIA FOTO.

Joi, în Europa League, Cedric Bakambu a marcat o dublă în meciul Astana – Villareal 2-3, după fiecare gol alegând să celebreze cu mâinile împreunate. Atacantul de 26 de ani a postat pe Twitter un mesaj dur în care condamna sclavia. 

Închide ×