Sporturi

Pokeriștii celebri din sport. Cine sunt cei doi care au câștigat împreună peste 1.000.000 de dolari și la ce „bornă” a ajuns Gerard Pique

11.05.2020 | 10:24
Pokeristii celebri din sport Cine sunt cei doi care au castigat impreuna peste 1000000 de dolari si la ce borna a ajuns Gerard Pique
ADVERTISEMENT

Pokerul a fost mereu un joc de mare interactivitate între oameni, iar astăzi mai mult ca oricând, când există platformele online, putem vorbi de o adevărată explozie în rândul practicanților de poker. Printre aceștia s-au numărat și continuă să se numere și figuri proeminente din lumea sportului, dar care au căpătat o adevărată pasiune pentru poker.

1. RONALDO NAZARIO DA LIMA – câștig din poker 45.760 dolari

Luís Nazário de Lima sau „Ronaldo”, este unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, cu două victorii la Cupa Mondială pentru Brazilia și peste 200 de goluri pentru club și țară.

ADVERTISEMENT

După fotbal, Ronaldo și-a format o prietenie cu Andre Akkari, un celebru jucător de poker din țara sa natală. În cele din urmă, PokerStars a decis să semneze cu Ronaldo drept una dintre vedetele sale sportive.

Ronaldo a devenit un jucător de poker, a și cumpărat drepturile de la Poker Stars Caraibean Adventures în 2015 și se poate lăuda că din această pasiune a câștigat suma de 45.760 dolari

ADVERTISEMENT

2. MARTIN KAMPMANN, MMA – 54.540 dolari

Pokerul online și MMA au avut o relație foarte strânsă de-a lungul anilor, iar creșterea popularității lor a urmat o traiectorie foarte similară. Au existat un număr mare de vedete MMA care stau la masa de poker, inclusiv Randy Couture, Chuck Liddell, Tito Ortiz, Forrest Griffen și multe altele. Chiar și crainicul UFC, Bruce Buffer, a fost cunoscut pentru a juca unele poker.

Cu toate acestea, nu există mulți luptători UFC care au avut succes în realitate. Luptătorul danez Martin „Hitman” Kampmann este o excepție. Kampann a primit antrenori de la streamerul popular de poker twitch.tv Jason Somerville și a reușit să câștige 54.540 dolari din acest hobby.

ADVERTISEMENT

3. OREL HERSIHER, baseball – 98.632 dolari

Orel Hershiser, care a fost de trei ori all-star pentru LA Dodgers, este un caz interesant în lumea pokerului. El a venit de fapt la joc în mod firesc când s-a mutat la Summerlin, Nevada și a avut prieten cu un instructor de poker.

Hershiser a atras atenția PokerStars, iar brandul a decis să-l aducă pe post de ambasador timpuriu. Hershiser a șocat pe toți în 2008, când a terminat pe locul cinci în campionatul de elită NBC National Heads-Up pentru 75.000 de dolari. A adăugat încă 23.000 de dolari în câștiguri de poker în următorii ani.

ADVERTISEMENT

4. BORIS BECKER, tenis – 111.416 dolari

Fosta vedetă germană de tenis Boris Becker este încă un alt sportiv care a obținut sponsorizarea post-carieră de la PokerStars și a reușit să împartă afacerea în câștiguri semnificative. Becker a avut de-a lungul anilor o serie de scoruri notabile la European Poker Tour, găzduit de PokerStars, dar victoria cea mai mare a venit în World Poker Tour.

Germanul a terminat pe locul 40 în Campionatul Mondial de Poker WPT Five Diamond din 2009 pentru 40.855 de dolari. Acest lucru nu este nimic în comparație cu suma de 25 de milioane de dolari în premii pe care a câștigat-o jucând tenis.

Tenisul are, de fapt, o mulțime de similitudini cu pokerul, întrucât este un sport impozabil mental și joci pentru tine. Faimosii profesioniști de poker Patrik Antonius și David Benyamine au fost implicați în tenisul profesional în primii ani.

5. SHANE WARNE, cricket – 137.258 dolari

Pokerul a avut o evoluție uriașă în Australia de când Joe Hachem a câștigat evenimentul principal WSOP din 2005, iar cricketerul Shane Warne s-a dovedit a fi un concurent solid la joc.

Majoritatea rezultatelor lui Shane Warne la poker au venit la cazinoul său din orașul natal Melbourne. Cel mai mare rezultat a fost în 2010, când a terminat al treilea în Campionatul Victoria Poker la 10.000 de dolari pentru a cumpăra turneul High Stakes, pentru 35.899 de dolari.

6. AUDLEY HARISSON, box – 228.039 dolari

Audley Harrison a devenit primul sportiv britanic în box care a câștigat un medalie de aur olimpic la categoria super-grea.

Cel supranumit A-Force va continua să aibă o serie de repere în lumea boxului, dar și-ar urma cariera de box practicând în parlel și pokerul. A reușit să aibă destul succes și pe acest plan, evident nu ca în luptele din ring, dar, totuși, destul de consistent, dovadă suma câștigată din această pasiune, 228.000 dolari.

7. GERARD PIQUE – 275.640 dolari

Pokerul are o evoluție uriașă în fotbalul internațional, iar Neymar Jr. și Cristiano Ronaldo sunt amândoi mari fani ai jocului.

Un jucător care este subestimat în acest sens este fundașul spaniol de primă clasă, Gerard Piqué. Piqué a câștigat aproape tot ce se poate în fotbal, inclusiv o Cupă Mondială pentru Spania și mai multe titluri de Ligă Campionilor. Și este căsătorit cu starul pop Shakira. El iubește pokerul și îl joacă fără obligație contractuală.

Din fericire Barcelona, ​​unde Piqué trăiește și joacă fotbal, este, de asemenea, acasă la unul dintre cele mai mari seriale de poker din lume: EPT Barcelona. Piqué și-a făcut obișnuința să obțină scoruri uriașe la EPT Barcelona și a terminat al cincilea într-un eveniment de cumpărare înaltă de 25.500 de euro pentru 152.467 de dolari în 2017. Suma obținută din poker e evident derizorie față de câștigurile din fotbal, dar înseamnă totuși ceva și arată valoarea lui de pokerist.

8. TEDDY SHERINGHAM – 329.745 dolari

Gerard Piqué ar putea fi un jucător de poker fantastic, dar el nu este fotbalistul cu cele mai mari rezultate în joc (cel puțin încă). Această onoare merge în schimb la Teddy Sheringham din Anglia. Legenda Manchester United a postat rezultate de poker până la 2005 și a fost remarcabil de consistent de-a lungul anilor.

În mod evident, Sheringham are un talent pentru poker, dar din 2014 a cam încetat să mai apară prea mult pe la concursuri ca urmare a faptului că a decis să revină serios în fotbal ca antrenor.

9. FATIMA MOREIRA DE MELO, hochei pe iarbă – 540.099 dolari

Există șanse mari să nu fi auzit niciodată despre Fatima Moreira de Melo decât dacă: ești olandez sau un fan nebun de hochei pe iarbă. Moreira de Melo a câștigat aurul jucând pentru echipa olandeză la Cupa Mondială din 2006 și a adăugat o medalie de aur la Bejing în 2008.

După ce s-a retras din hocheiul pe iarbă, a atras atenția PokerStars care a semnat-o asupra a ceea ce a ajuns să fie cel mai lung contract pe care compania l-a oferit unui fost sportiv. În afară de a fi un ambasador deopotrivă pentru poker în întreaga lume, Moreira de Melo s-a dovedit a fi un concurent feroce la masa de poker.

Este singura sportivă cu rezultate impresionante la mesele de poker, ajungând să strângă din poker peste 500.000 de dolari.

10. RICHARD SEYMOUR, fotbal american – 577.041 dolari

Campionul Super Bowl, Richard Seymour, de trei ori, a câștigat cel mai râvnit titlu în fotbalul american, este unul dintre cei mai buni apărători din istoria NFL. Seymour a început să se ocupe de poker începând în 2014 în Florida

În sfârșit, în 2018, Seymour a atras atenția lumii de poker când a terminat pe locul trei în cadrul evenimentului de elită de 25.000 USD Roller de la PCA. A depășit mai mulți rechini de cărți de renume, printre care Daniel Negreanu și Justin Bonomo, pentru a câștiga 376.360 de dolari pentru eforturile depuse.

Phelps și Neymar sunt mari fani ai pokerului

Există o serie de sportivi care sunt incredibil de pasionați de poker, dar nu au reușit să încaseze primii 10 în ceea ce privește câștigurile. În primul rând, este probabil fostul înotător olimpic Michael Phelps, care a jucat deseori poker în timpul oprit pentru înot și este un mare fan al jocului. Phelps nu a avut niciodată o obligație contractuală de a juca poker, el doar iubește jocul.

Următorul fotbalist superstar, Neymar Jr., care este un alt fan de poker uriaș, dar de fapt a primit un acord de sponsorizare de la PokerStars pentru a promova jocul de câțiva ani. Neymar Jr. nu a jucat multe turnee oficiale, dar a reușit să câștige 21.072 de dolari.

ADVERTISEMENT