Sport

Polemică la penalty-ul dictat împotriva FCSB în meciul cu West Ham. Verdictul foștilor mari arbitri Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu

Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu consideră corectă decizia acordării penalty-ului pentru West Ham. Basarab Panduru nu a fost de acord cu arbitrul.
09.09.2022 | 10:58
Polemica la penaltyul dictat impotriva FCSB in meciul cu West Ham Verdictul fostilor mari arbitri Ion Craciunescu si Adrian Porumboiu
Jarrod Bowen a egalat la 1 în meciul West Ham - Steaua în urma unui penalty controversat, acordat de arbitrul francez Benoit Bastien. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Momentul crucial al confruntării dintre West Ham United și FCSB din grupa B a Conference League s-a produs în minutul 69, când arbitrul francez Benoit Bastien a acordat o lovitură de la 11 metri în favoarea englezilor la scorul de 1-0 pentru echipa lui Nicolae Dică.

Ion Crăciunescu: “Portarul nu joacă mingea”

Jarrod Bowen a transformat penalty-ul, readucând-o în joc pe West Ham, care a mai punctat de două ori și s-a impus cu 3-1.

ADVERTISEMENT

Decizia arbitrului francez a iscat numeroase controverse în rândul analiștilor de la emisiunile televizate din România: unii au considerat-o corectă, în timp ce alții nu au fost de acord.

Fostul mare arbitru internațional Ion Crăciunescu a mers pe mâna lui Benoit Bastien într-o intervenție la Pro Arena: “Portarul nu joacă mingea, iar adversarul joacă mingea. Dacă nu joacă mingea, cum putem spune că Cornet îl lovește pe Târnovanu. Portarul nu joacă mingea și ajunge la un contact cu jucătorul care joacă mingea. Îmi pare rău că am pierdut.”

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu: “Nu e o fază complicată”

La fel s-a poziționat și fostul coleg al lui Ion Crăciunescu din brigada care a oficiat la finala Champions League din 1995 dintre Ajax și AC Milan, Adrian Porumboiu.

“Când ești egalat după o fază ca aia, apar frustrările. Nu te poți plasa decât în limitele regulilor jocului. Trebuie să le reamintim că e o dispută între un atacant și un portar. Cine lovește mingea? Atacantul! Portarul nu atinge mingea. Nu e nicio fază controversată. Portarul sare asupra unui adversar și se sancționează cu 11 metri. Nu e o fază complicată.

ADVERTISEMENT

Portarul vrea să joace mingea, dar nu reușește. A ieșit să o boxeze, asta trebuia să facă, nu să prindă balonul. Dacă întindea un brat și lovea mingea, nu era 11 metri. Are prim-planul, dar nu a boxat, a vrut să prindă. Probabil pentru că atacantul nu avea talie, l-a făcut să creadă că prinde mingea cu ambele mâini. Dacă atingea el primul, nu mai era penalty”, a afirmat fostul patron al lui FC Vaslui la Pro Arena.

În aceeași notă a fost și Ilie Dumitrescu, care s-a contrat cu patronul lui FCSB, Gigi Becali, în timpul unei emisiuni de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Panduru: “Atacantul intră în Târnovanu”

“Eu așa zic că e penalty, o să vedem și specialiștii ce spun”, a declarat Dumitrescu, fost jucător și la Steaua și la West Ham. În schimb, un alt fost fotbalist important al Stelei, Basarab Panduru, a criticat hotărârea arbitrului francez de la faza penalty-ului.

“Nu mi se pare penalty. Voi explica de ce şi după care s-a terminat tot pentru FCSB şi au venit lucrurile în favoarea lui West Ham. Târnovanu iese, se opreşte şi atacantul intră în el. Se dă penalty, se dă gol, apoi vine golul de 2-1.

Până atunci mi-a plăcut FCSB, a făcut o repriză solidă, FCSB a avut ocaziile. Dacă nu s-ar fi dat penalty-ul, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat. Poate marca FCSB golul secund“, a afirmat Panduru într-o emisiune a canalului Orange Sport.

După eșecul cu West Ham, FCSB va juca luni împotriva lui FC Voluntari, în etapa a 10-a din Superliga României.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,05 este cota pentru “Peste 2,5 goluri” la FCSB – FC Voluntari. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT