Fotbal intern

Poli Iaşi cere o sumă ireală pentru transferul lui Andrei Cristea la FCSB

30.07.2018 | 20:16
Poli Iasi cere o suma ireala pentru transferul lui Andrei Cristea la FCSB

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a anunţat că şi-l doreşte pe Andrei Cristea, atacantul celor de la Poli Iaşi. Oficialii din Copou i-au fixat însă un preţ uriaş fotbalistului care reuşea să elimine aproape de unu singur pe Valencia în urmă cu aproximativ 12 ani în timp ce evolua pentru Steaua.

Poli Iaşi cere o sumă ireală pentru Andrei Cristea
Poli Iaşi aşteaptă o sumă ireală de la FCSB pentru Andrei Cristea

Cristea, 34 de ani, a ajuns la o înţelegere cu Poli Iaşi pentru semnarea unui nou contract în urmă cu trei zile, iar Iulian Ambrosie, preşedintele formaţiei din zona Moldovei, a anunţat preţul pentru care poate pleca atacantul la FCSB: “Dacă interesul domnului Becali pentru Andrei Cristea este real, aşteptăm o ofertă concretă, aşa cum a făcut şi pentru Qaka. În cazul lui Cristea vorbim despre căpitanul nostru, despre simbolul Iaşiului, de golgheterul în activitate al Ligii I, de un jucător care a scris istorie la Steaua. Fără 2 milioane de euro nu renunţăm la căpitanul nostru. Dacă Alibec a costat aproape 2 milioane şi nu prea a jucat, Andrei Cristea nu trebuie să aibă şi el o cotă? Este golgheterul echipei în sezonul trecut, cel mai bun pasator, unul dintre cei mai buni jucători ai Ligii I”, a spus Ambrosie, citat de ProSport.

Becali a anunţat că şi-l doreşte pe Andrei Cristea

Andrei Cristea a evoluat între 2004 şi 2006 la Steaua, dar cu excepţia meciului retur cu Valencia din Cupa Uefa nu a reuşit mare lucru. Atacantul a fost de altfel cedat atunci la Poli Timişoara de către Gigi Becali, cel care era nemulţumit de randamentul lui.

Finanţatorul roş-albaştrilor a lansat bomba după partida FCSB – Dinamo 3-3 şi a anunţat că îşi doreşte doi atacanţi, unul dintre el fiind Andrei Cristea. Vârful echipei din Copou a declarat este deschis negocierilor cu FCSB, dar suma cerută de Iulian Ambrosie depăşeşte cu mult ceea ce este dispus ssă ofere Gigi Becali.

Universitatea Craiova l-a dorit şi ea pe Andrei Cristea

Mihai Rotaru, conducătorul celor de la Universitatea Craiova, l-a dorit şi el în această vară pe Andrei Cristea la formaţia din Bănie. Oltenii sunt în căutarea unui om de gol după plecarea lui Alexandru Băluţă la Slavia Praga în Cehia: “Eu vreau să mulțumesc clubului Universitatea Craiova și domnului Mihai Rotaru pentru interesul manifestat, este un club mare cu suporteri fantastici. Ideea e că mai am un an de contract la Iași, nu știu cum se va soluționa situația, se va decide totul zilele acestea. Sunt măgulit și de reacția oficialilor de la Iași. Nu ascund faptul că mi-au oferit încă un an de contract, adică până în 2020. Contează foarte mult că sunt apreciat în Copou, iubesc Iașiul ca și cum aș fi născut aici, iar acest oraș va fi mereu casa mea. Și Flavius Stoican mă dorește foarte mult, mi-a spus-o clar, acest lucru contează enorm”, a susţinut Andrei Cristea după ce U Craiova şi-a manifestat interesul.

Andrei Cristea a trecut de borna celor 110 goluri în Liga 1 Betano  şi a ales să semneze o prelungire a contractului cu Poli Iaşi până în 2020. Veteranul echipei din Copou a marcat golu victoriei în partida Poli Iaşi – FCSB 1-0 din play-off-ul sezonului trecut care s-a dovedit decisivă în economia finală a clasamentului din Liga 1 Betano.