Sport

Poli Iași cere suspendarea lui Homawoo pentru traumele provocate lui Luca Mihai. Cazul a intrat pe rolul Comisiei de Disciplină

Conducerea lui Poli Iași vrea suspendarea dinamovistului Homawoo, pentru fracturile craniene provocate lui Luca Mihai, de la Poli Iași. Cazul va fi judecat pe 15 mai.
08.05.2024 | 19:30
Poli Iasi cere suspendarea lui Homawoo pentru traumele provocate lui Luca Mihai Cazul a intrat pe rolul Comisiei de Disciplina
Conducerea lui Poli Iași vrea suspendarea dinamovistului Homawoo, pentru traumele provocate lui Luca Mihai, de la Poli Iași Colaj foto: Fanatik/sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Luca Mihai (20 de ani), internațional de tineret de la Poli Iași, a devenit indisponibil după ce fundașul dinamovist Jouse Homawoo (26 de ani) l-a atacat violent din spate și l-a băgăt în spital cu multiple fracturi craniene și cu timpanul spart.

Poli Iași cere suspendarea lui Homawoo pentru accidentarea lui Luca Mihai

Incidentul s-a petrecut în minutul 29 al meciului Dinamo – Poli Iași (1-0), disputat pe 14 aprilie, pe ”Arcul de Triumf”, în etapa a 4-a din play-out-ul SuperLigii. Luca Mihai a rămas inert pe gazon, iar după ce a fost resuscitat de medici, a fost transport de urgență la spital în stare gravă. Nu auzea și îi curgea sânge din ureche.

ADVERTISEMENT

Cu toate astea, arbitrul Ovidiu Hațegan i-a acordat doar cartonașul galben lui Homawoo, motiv pentru care fundașul dinamovist nu a putut fi suspendat și a continuat să joace.

Luca Mihai a trecut prin momente cumplite. Mijlocașul lui Poli Iași a stat internat șase zile la ”Elias”. ”Luca a dormit aproape trei zile în continuu. Din fericire, pentru refacerea lui nu este nevoie de bisturiu.

ADVERTISEMENT

Ăsta este cel mai important lucru. Are fracturi interne în zona capului și a urechii drepte. În momentul de față are deficiență de vedere la ochiul drept, deficiență de auz.”, a povestit tatăl fotbalistului, pentru FANATIK.

Luca Mihai are probleme. ”Nu vede bine cu ochiul drept”

Revenit acasă, Luca Mihai s-a confruntat în continuare cu probleme medicale. Fotbalistul a fost internat din nou, pentru trei zile, la Spitalul ”Bagdasar Arseni”. ”Luca face în continuare investigații amănunțite. Concluziile sunt bune, că se va face bine și fără intrevenții chirurgicale. Cea mai mare problemă este este că nu vede bine cu ochiul drept”, a precizat Florin Mihai, părintele lui Luca Mihai.

ADVERTISEMENT

Conducerea lui Poli Iași a sesizat Comisia de Disciplină a FRF și vrea ca Homawoo să plătească pentru accidentarea gravă provocată lui Luca Mihai.

Cazul Homawoo – Luca Mihai va fi judecat la Comisia de Disciplină a FRF

Cazul a intrat pe rolul comisiei prezidate de Daniel Cernat, iar miercuri, 8 mai, s-a decis că reclamația celor de la Poli Iași va fi analizată miercurea viitoare, 15 mai.

ADVERTISEMENT

”ACSM Politehnica Iași vs. Homawoo Josue Francis (SC Dinamo 1948 SA) – Sesizarea privind abaterea disciplinară săvârșită de către Homawoo Josue Francis în minutul 29 al meciului dintre Dinamo și Poli Iași, din data de 14.04.2024. Termen 15.05.2024”, se arată în comunicatul Comisiei de Disciplină.

ADVERTISEMENT
Tags: