Fotbal intern

Poli Iaşi – CFR Cluj 0-2 în Liga 1. Edi Iordănescu, victorie la revenirea pe banca ardelenilor! Deac, eroul campioanei

06.12.2020 | 20:16
Poli Iasi  CFR Cluj 02 in Liga 1 Edi Iordanescu victorie la revenirea pe banca ardelenilor Deac eroul campioanei
ADVERTISEMENT

Poli Iaşi – CFR Cluj 0-2 s-a jucat în etapa a 12-a din Casa Pariurilor Liga 1. Campioana României s-a impus graţie dublei lui Ciprian Deac (14 şi 78). După acest succes, ardelenii s-au apropiat la şase puncte de FCSB, liderul clasamentului şi următorul adversar al echipei lui Edi Iordănescu. Până la derby, CFR Cluj va întâlni joi, de la ora 19:55, pe Young Boys Berna într-un meci decisiv pentru calificarea în 16-imile de finală din Europa League.


Poli Iași – CFR Cluj 0-2 (Deac 14, 77) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

Poli Iaşi: Bosz – Onea, Mihalache, Angiulli (Bușu 32), Baxevanos – Cabral (A. Cristea 32), Breeveld (Zajmovic 61) – Passaglia, Iridondo, Stan (Popadiuc 3, Mensah 46) – Calcan. Antrenor: Daniel Pancu. Rezerve: Axinte, Talmaciu, Zajmovic, F. Cristea, Chacana

ADVERTISEMENT

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Ciobotariu, Burcă (Vinicius 46), Camora – Deac (L. Aurelio 81), Djokovic, Soares (Hoban 66) – Chipciu, Rondon (Debeljuh 66), Costache (Păun 76). Antrenor: Edi Iordănescu. Rezerve: Sandomierski, Manea, Vinicius, Itu, Aurelio, Carnat, Păun, Debeljuh

Min. 77: GOOOL CFR Cluj! Ciprian Deac face dubla după ce execcută perfect o lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 14: GOOOL CFR CLUJ! Rondon a profitat de un balon aflat în careul ieșenilor, i-a pasat lui Deac și acesta a deschis scorul cu un șut sec.


Pentru clujeni este un moment de foc. Sunt prinşi între evenimente foarte importante pentru viitorul lor în campionat şi în Europa League. Joacă acum la Iaşi, împotriva echipei care a detonat cu câteva zile în urmă bomba în Cupa României, impunându-se cu 1-0 chiar pe malul Someşului, joi merge la Berna pentru finala locului 2 în grupa de Europa Leagueşi îi trebuie victorie, iar apoi are meci de campionat cu FCSB, actualul lider.

ADVERTISEMENT

O perioadă intensă, care vine după despărţirea de Dan Petrescu, antrenorul ce a reuşit să câştige trei ani la rând titlul şi să ajungă cu echipa în 16-imile de finală în Europa League, unde CFR a fost eliminată de Sevilla, viitoarea câştigătoare a trofeului, numai pentru regula golului marcat în deplasare, nepierzând nici unul dintre cele două meciuri.

Poli Iaşi – CFR Cluj Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Poli Iaşi – CFR Cluj se joacă duminică, 6 decembrie, de Sfântul Nicolae şi rămâne de văzut în ghetele cui vor ajunge cele trei puncte. Meciul are loc pe stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou şi va fi condus de bucureşteanul Marcel Bârsan. La ora partidei va fi înnorat, dar şanse reduse de precipitaţii, temperatură 2 grade. Jocul este televizat pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus, dar îl puteţi vedea în format LIVE VIDEO şi pe site-ul FANATIK.

ADVERTISEMENT

Ieşenii se află pe locul 14, cu doar zece puncte în 11 meciuri şi un singur egal în ultimele cinci meciuri, fiind una dintre echipele care sunt văzute a se lupta pentru supravieţuire, la fel ca în sezonul trecut. La acest meci Daniel Pancu va fi lipsit de aportul a trei titulari, oameni importanţi, care sunt suspendaţi: Frăsinescu, Vanzo şi Platini.

Sunt posibile multe schimbări în formula de start a clujenilor

Moldovenii vor intra însă pe teren montaţi mental de neaşteptatu lor succes reuşit în Cupă chiar la Cluj, meciul care a decis separarea de Dan Petrescu. Şi cum Edi Iordănescu speră că joi echipa sa ar putea reuşi o calificare spectaculoasă cu o victorie la Berna, el nu va trimite pe teren cel mai bun unsprezece, menajând o serie de titulari importanţi.

Este foarte posibil ca să se afle pe bancă sau în afara lotului Mario Rondon, Adrian Păun, Ciprian Deac, Novak Djokovic, Alex Chipciu şi Michael Pereira şi ca Iordănescu să apeleze la o linie de mijloc inedită, compusă din Itu, Soares şi fostul elev al lui Iordănescu la Mediaş, Luis Aurelio. Iar în atac doar Debeljuh să îşi găsească loc, alături de Costache şi Carnat, doi puşti de la naţionala U21.

CFR este la nouă puncte în urma liderului FCSB

CFR are mare nevoie de victorie, pentru că în acest moment distanţa la care se află, de pe locul 3, faţă de liderul FCSB, este foarte mare, nu mai puţin de nouă puncte. Nu îşi mai poate permite să mai piardă puncte cu echipele mici, după ce a pierdut acasă cu Gaz Metan şi cu UTA.

Casele de pariuri cred în faptul că echipa clujeană are forţa de a lua cele trei puncte la Iaşi şi îi acordă cota de 1,50 la victorie. Moldovenii au primit 7,50 pentru o nouă bombă, iar un gol marcat de ei are cota 1,70. Ardelenii au reuşit numeroase succese în Copou, dar au şi trei înfrângeri, în 2006, 2008 şi ultima, cu 2-1, chiar în sezonul anterior.

ADVERTISEMENT