News

Poli Iași, în pericol de desființare! Ce datorii imense sunt și care e situația clubului. Exclusiv

09.05.2021 | 11:27
Poli Iasi in pericol de desfiintare Ce datorii imense sunt si care e situatia clubului Exclusiv
Jucatorii lui Poli Iasi. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Poli Iași se află într-o situație aproape fără ieșire și e în mare pericol să se desființeze sau să intre în faliment.

Poli Iași este „butoiul cu pulbere” din Casa Pariurilor Liga 1, iar echipa se află în mijlocul unui scandal-monstru care a adus-o la un pas de retrogradare.

ADVERTISEMENT

În vestiarul moldovenilor s-a produs o revoltă împotriva lui Nicolo Napoli, mai mulți jucători refuzând să intre pe teren în partida cu Dinamo, care îi putea scăpa de ultimul loc în clasament. Situația s-a repetat și pentru meciul cu UTA de duminică, o parte dintre fotbaliști acuzând brusc probleme medicale, din cauza cărora nu au mai făcut deplasarea la Arad.

Poli Iași, în pragul falimentului! Clubul are datorii de două milioane de euro

FANATIK a aflat că Poli Iași se află într-o situație extrem de dificilă, iar moldovenii au strâns datorii în valoare de două milioane de euro, o sumă uriașă pentru un club mic de provincie.

ADVERTISEMENT

Astfel, o retrogradare ar pecetlui soarta clubului care ar pierde și drepturile TV, principala sursă externă de finanțare, iar Primăria Iași își va retrage sprijinul pentru echipa de fotbal finanțată de către autoritățile locale.

În cazul în care acest scenariu se va adeveri, echipa se va desființa sau va intra în faliment, mai ales că PSD și USR deja au blocat bugetul de finanțare pentru sezonul viitor și nu îl sprijină pe primarul Mihai Chirică, care a cheltuit sume extrem de importante în ultimii ani pentru fotbal.

ADVERTISEMENT

Poli Iași, unele dintre cele mai mari salarii din Liga 1

Poli Iași a oferit salarii bune pentru Liga 1, jucătorii străini fiind plătiți destul de bine, comparativ cu alte cluburi. Salariiile acestora și comisioanele pentru impresari au ridicat costurile clubului la câteva sute de mii de euro.

Doar costaricanul Vega, mijlocaș dreapta de 29 de ani, are un salariu lunar de aproape 30.000 de lei, în timp ce Michael Omoh câștigă undeva la 29.000 de lei. Habibou și Klimavicius au primit sume asemănătoare, iar foștii antrenori Mircea Rednic și Daniel Pancu au primit 38.000 de lei, respectiv 24.000 de lei pe lună, la care se adaugă comisioane pentru impresari de 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Președintele Ciprian Paraschiv avertiza asupra situației extrem de grave de la Poli Iași și îl acuza direct pe primarul Mihai Chirică că dorește răul echipei: „Chiar vreau să-i avertizez public pe cei care-și doresc răul echipei acum: o să vă omoare lumea cu pietre pentru ceea ce faceți în acest moment. În acest moment, e nevoie și de spălătoreasă la echipă. Nu știu pe cine mai au de dat afară. Nu am nicio explicatie. E clar ca cei din Consiliul Director si Regele Solomon… eu asa ii zic (n.r. primarul Mihai Chirica) așa își doresc. Lumea nu e proastă și vede ce se întâmplă. Fără o reformă totală, fotbalul ieșean nu are niciun viitor”, spunea Ciprian Paraschiv în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„As vrea să scriu o carte după un an și 3 luni de stat la Iasi. Au desfiintat postul de președinte, sunt în preaviz. Au desființat postul ofiterului de presă, pe cel al directorului sportiv, pe cel al referentului de marketing. Au dat afară cei mai buni jucători” Ciprian Paraschiv, președinte Poli Iași

  • 2.000.000 de euro e datoria lui Poli Iași
  • 6 puncte e distanța față de locurile baraj ocupate de FC Voluntari și Viitorul, în timp ce Iașul se află pe ultima poziție, cu doar 17 puncte, cu doar 4 meciuri înainte de finalul campionatului
ADVERTISEMENT