Fotbal intern

Poli Iași suspendă contractele tuturor angajaților. Fotbaliștii vor avea salarii de 500 de euro

28.03.2020 | 14:19
Poli Iasi suspenda contractele tuturor angajatilor Fotbalistii vor avea salarii de 500 de euro
ADVERTISEMENT

Epidemia de coronavirus prin care trece România a afectat și desfășurarea activității cluburilor de fotbal, iar conducerea lui Poli Iași a anunțat că suspendă contractele tuturor fotbaliștilor până când starea din țară se va ameliora.


UPDATE, 28 martie, ora 14:30/ Ciprian Paraschiv, președintele de la Poli Iași, a anunțat că a ajuns la un acord cu fotbaliștii pentru reducerea salariilor în perioada de suspendare a campionatului. Jucătorii lui Poli urmează să încaseze 500 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Au pus întrebări și le-am că, în situația de criză, chiar nu aveam altă soluție decât să le reduc salariile la 500 de euro, indiferent de contractul fiecăruia, începând cu 26 martie.

Acum vor să le achităm cât mai repede contractele pe luna februarie, pentru a avea cât mai mulți bani, să îi poată gestiona. Voi căuta să împrumut, de la bănci sau de la privat, în condițiile în care toți partenerii pe partea de sponsorship și publicitate au încetat să mai facă plăți”, a declarat Ciprian Paraschiv, conform Gsp.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, 26 martie, ora 13:15

Poli Iași suspendă contractele tuturor jucătorilor

Conducerea lui Poli Iași a anunțat printr-o postare pe rețelele de socializare toate măsurile pe care clubul le va lua pentru a combate epidemia de coronavirus și din punct de vedere financiar.

În urma deciziei, toți fotbaliștii moldovenilor vor avea contractele suspendate, iar angajații care au contract individual de muncă vor intra în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

Măsurile luate de Poli Iași

Măsurile pe care Poli Iași a hotărât să le ia au fost distribuite pe site-ul oficial și pe rețelele de socializare: Consiliul Director al CSM Politehnica Iași a acceptat măsurile propuse de executivul clubului pentru perioada stării de urgență decretată de președintele țării.

Având în vedere decretarea stării de urgență pe teritoriul României

Având în vedere întreruperea tuturor competițiilor sportive pe teritoriul României

Având în vedere reducerea drastică a încasărilor CSM Politehnica Iași în această perioadă

S-au luat următoarele măsuri:

  • toți angajații clubului cu contract individual de muncă vor intra în șomaj tehnic, începând cu data de 24 martie 2020 pe perioada stării de urgență, conform hotărârilor Guvernului României, cu posibilitatea prelungirii în funcție de normele legislative ulterioare;
  • persoanele care au contract de activitate sportivă (antrenori, jucători și alții) vor avea suspendate contractele, începând cu data de 24 martie 2020 pe perioada valabilității stării de urgență, cu posibilitatea prelungirii în funcție de normele legislative ulterioare și vor beneficia, de asemenea, de retribuții conform hotărârilor Guvernului României;
  • președintele executiv va avea salariul redus cu 50% începând cu data de 24 martie 2020 pe perioada valabilității stării de urgență, cu posibilitatea prelungirii în funcție de normele legislative ulterioare;
  • antrenamentele sportivilor atât de la echipa de seniori, cât și de la grupele de copii și juniori vor fi suspendate pânâ la finalul perioadei de valabilitate a stării de urgență, cu posibilitatea prelungirii în funcție de normele legislative ulterioare
ADVERTISEMENT