Fotbal intern

Poli Iași va avea stadion de 25.000 de locuri. Câți bani va costa noua arenă

25.10.2020 | 12:56
Poli Iasi va avea stadion de 25000 de locuri Cati bani va costa noua arena
Noul stadion al lui Poli Iași. Sursă foto: Telekom Sport.
ADVERTISEMENT

O nouă echipă puternică ar putea apărea în campionatul României. Ciprian Paraschiv, președintele executiv de la Poli Iași, declară că formația sa va fi mult mai bunp după ce va fi construită noua arenă.

Noul stadion al echipei din Moldova va avea 25.000 de locuri și suma care va fi plătită pentru el se ridică la 75 de milioane de euro. În Iași va apărea prima arenă nouă din zona Moldovei. Ciprian Paraschiv zice că noul stadion va face din Poli Iași o formație de top a fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

Noua arenă se află în stadiul de proiectare, însă președintele lui Poli Iași este sigur că stadionul va fi terminat. Paraschiv spune că noua arenă a echipei sale va aduce mult mai mulți bani, dar și sponsorizări.

Peste patru ani ar trebui să fie gata stadionul

”Când vom avea un stadion nou, veţi auzi de un Iaşi mult mai puternic din toate punctele de vedere, inclusiv financiar”, a spus Ciprian Paraschiv.

ADVERTISEMENT

Primarul Mihai Chirică și premierul Ludovic Orban au spus că Iașul va avea o nouă arenă. Deja a fost prezentat un proiect al stadionului, iar autoritățile zic că se lucrează pentru ca arena să fie finalizată în anul 2024.

”Totul este gândit la cel mai mic amănunt, structura stadionului a fost deja făcută de către proiectanţi, noi trecem deja la proiectul tehnic.

ADVERTISEMENT

Până la final de septembrie proiectantul ne predă la nivelul studiului de fezabilitate, urmând ca până la finalul lunii octombrie să primim şi proiectul tehnic de execuţie. Stadionul va fi gata în circa 4 spre 5 ani”, a declarat Mihai Chirică, în cadrul unui interviu dat în vara aceasta.

Poli Iași nu a remizat în acest sezon

Până să ajungă una dintre cele mai bune echipe din România, moldovenii au o situație financiară nu tocmai bună: ”Sunt multe probleme şi aici de ordin financiar, vom vedea ce va fi”, a zis Daniel Pancu antrenorul lui Poli Iași.  Moldovenii se află în acest moment pe locul 12 în Liga 1, cu nouă puncte. În runda următoare, Poli va juca pe teren propriu contra Viitorului. Trei victorii, niciun egal și cinci înfrângeri au bifat moldovenii în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Ovidiu Mihalache  și-a aflat pedeapsa după ce i-a provocat lui Koljic o accidentare gravă. Apărătorul celor de la Poli Iași va lipsi în următoarele opt runde. În același timp, Mihalache va trebui să achite și o amendă de 5.000 de lei.

ADVERTISEMENT
Tags: