ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Poli Iași va avea stadion de Champions League: „S-a semnat contractul de proiectare” + câte locuri va avea arena

Autor: Francisc Oprea | 08.01.2020 | 19:29
Poli Iași va avea stadion de Champions League: „S-a semnat contractul de proiectare” + câte locuri va avea arena
Poli Iași va avea un nou stadion. Sursă Foto: Facebook/Primăria Municipiului Iași

Primăria din Iași a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare pentru un nou stadion în Copou, care se va ridica la standardele UEFA. Arena va avea o capacitate între 15.000 și 20.000 de locuri și valoarea se va ridica în jurul sumei de 3.300.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Stadion de Champions League la Iași

Poli Iași va avea în anii urmăritori un stadion ultra-modern. Primăria municipalității a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că a fost semnat contractul pentru o arenă cu o capacitate între 15.000 și 20.000 de locuri, a cărui cost va fi de 3.300.000 de lei.

„Termenul limită de depunere a ofertelor în cadrul licitației deschise pentru achiziția serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru acest obiectiv a fost 11 septembrie și nu mai puțin de cinci firme sau asocieri au depus documentațiile necesare.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, 8 ianuarie, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de proiectare cu firma Sigm – Home Project SRL, contra unei sume de 3.300.000 lei, fără TVA (3.927.000 lei, cu TVA), în condițiile în care procedura de achiziție publică a avut o prevedere bugetară de 4.699.999,99 lei, cu TVA.

Durata contractului este de maxim opt luni de la data emiterii ordinului de începere”, se arată în comunicatul emis de Primăria Iași.

ADVERTISEMENT

Ar putea fi construit în locul arenei „Emil Alexandrescu”

Primăria nu a anunțat exact locul în care va fi construită nouă arena, dar o variantă este ridicarea stadionului în amplasamentul unde acum este „Emil Alexandrescu”, unde Poli Iași a evoluat în ultimii ani.

„Pentru acest obiectiv, municipalitatea a propus două posibile amplasamente, ambele aflate în proprietatea acesteia: terenul proprietate publică de 140 de hectare din Moara de Vânt (zonă liberă de sarcini) și actualul teren pe care se află Stadionul „Emil Alexandrescu”.

ADVERTISEMENT

Pentru fiecare amplasament posibil ofertanții vor trebuie să prezinte câte un studiu cu avantajele și dezavantajele fiecăruia din punct de vedere al accesibilității și dotărilor edilitare din zonă”, transmite municipalitatea.

Stadionul „Emil Alexandrescu” a fost ridicat în 1960 și a fost modernizat în 2004 și 2016. Arena a fost supusă unor modificări și anul trecut, când a fost înlocuită suprafața de joc.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!