Fotbal intern

Poli Iași va avea un stadion nou! Arena costă 48 de milioane de euro! GALERIE FOTO

17.04.2019 | 20:36

Primăria Municipiului Iași a hotărât să investească în modernizarea stadionului din Copou, acolo unde va juca Poli Iași, formație din Liga 1 Betano. Noua arenă va avea aproximativ 20.000 de locuri și o parcare subterană. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS!

Poli Iași va avea un stadion nou

Mai mult, sportivii vor avea la dispoziție o zonă de cazare, iar în incinta noului stadion o să fie amenajate zone de alimentație publică, zone de retail echipamente sportive, dar și zone de pregătire fizică. Din calculele preliminare, costurile pentru modernizarea stadionului “Emil Alexandrescu” se vor ridica la aproximativ 48 de milioane de euro.

Asta nu e tot! Primăria Municipiului Iași îi anunță pe moldoveni că zonele edilitare din imediata vecinătate și nici Parcul Expoziției nu vor fi afectate, iar circulația autovehiculelor și accesul în zona arenei vor fi refăcute.

Noul stadion al lui Poli Iași va avea o pistă de atletism

Iată toate detaliile despre stadionul care o să fie construit la Iași:

  • noul stadion va avea aproximativ 20.000 de locuri
  • va fi construită o parcare subterană
  • va exista și o zonă de cazare pentru sportivi
  • în incinta arenei va fi înființată și o zonă pentru pregătirea fizică
  • vor fi amenajate zone de alimentație publică și zone de retail echipamente sportive

Actualul stadion Emil Alexandrescu a fost deschis în 1960, iar în 2016 a fost renovat. Primăria din Iași se ocupă de arena din Copou care are o capacitate de 11.500 de locuri și o suprafață de joc naturală. Inițial, arena a avut 12.500 de locuri, dar după montarea scaunelor de plastic, această cifră a scăzut. Stadionul a fost numit după fostul jucător al Politehnicii și primar al Iașiului, Emil Alexandrescu, care a decedat în 1992.