Fotbal intern

Poli Iași – Viitorul 1-2 în etapa 11 din Liga 1 Betano! Echipa lui Hagi urcă pe locul 2

05.10.2018 | 22:13
Poli Iasi  Viitorul 12 in etapa 11 din Liga 1 Betano Echipa lui Hagi urca pe locul 2

Poli Iași va avea o misiune dificilă pe teren propriu în fața celor de la Viitorul Constanța, în etapa a 11-a a Ligii 1 Betano. Partida Poli Iași – Viitorul, două echipe care în sezonul precedent au jucat în play-off-ul primei divizii în sezonul precedent, se joacă vineri, de la ora 21:00. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.


UPDATE, ora 23:00. Viitorul Constanţa se impune în Copou cu scorul de 2-1, graţie dublei lui Ianis Hagi, şi urcă pe locul doi al clasamentului, cu 19 puncte, având două mai puţin faţă de FCSB, care urmează să joace.


UPDATE, ora 21.50 / Penalty pentru Viitorul, pe care Drăguş îl ratează! Arbitrul Horaţiu Feşnic acordă însă repetarea loviturii, iar Ianis Hagi nu greşeşte

UPDATE, ora 21.45 / Andrei Cristea reuşeşte să transforme penalty-ul acordat pentru un fault al lui Luchin

UPDATE, ora 21:24 / Ianis Hagi a deschis scorul cu un șut sec de la 15 metri. Decarul Viitorul se află la al treilea gol în acest sezon de Liga 1 Betano.


Echipele de start:

FC Poli Iaşi: Rusu – Zaharia, Mihăescu, Frăsinescu, Panţîru – Cioinac, Rus – Almada, Sanoh, Flores – Cristea

Viitorul Constanţa: Cojocaru – Lima, Ţîru, Luchin, De Nooijer – Băluţă – Achim, Vînă – Hagi, Voduţ, Drăguş


Poli Iași a avut un început de sezon dezastruos, marcat de un schimb de replici destul de dur între antrenorul Flavius Stoican și directorul sportiv Tibi Selymes. Primul i-a reproșat fostului membru al Generației de Aur că i-a adus jucători peste cap și pe care i-a impus în echipă.

Viitorul, pe loc de play-off

După debutul slab în Liga 1 Betano, ieșenii au reușit să câștige trei partide la rând și să iasă din zona de retrogradare. Cu toate acestea, în etapa a 10-a trupa lui Stoican a pierdut un meci disputat la Mediaș, în fața lui Gaz Metan, scor 0-1, după un gol înscris de Ely Fernandes, în minutul 90. După această etapă, Poli Iași se află pe locul 8 în clasament, cu 14 puncte.

De partea cealaltă, Viitorul Constanța are cu două puncte mai mult față de moldoveni și este în acest moment pe ultimul loc de play-off. Clasamentul în timp real poate fi urmărit aici.

Clasamentul Ligii 1 Betano, după 10 etape

În runda precedentă, echipa de la malul mării a reușit o victorie destul de contestată pe teren propriu în fața celor de la Astra Giurgiu, după un gol înscris de olandezul de Nooijer în prelungirile partidei.  Oaspeții jucau cu doi oameni mai puțin, după eliminarea lui Erico și accidentarea lui Radunovic. În momentul în care muntenegreanul s-a accidentat, elevii lui Gigi Mulțescu au dat mingea afară. Cu toate acestea, jucătorii lui Hagi au ales să nu ofere mingea înapoi, crezând că adversarul lor a simulat. După această fază, a rezultat un corner din care cei de la Viitorul au reușit să marcheze. A urmat apoi un schimb de replici foarte dur între Gică Hagi și asistentul lui Mulțescu, Yuksel Yesilova, care s-au jignit pe marginea terenului. Motiv pentru care cei doi au fost trimiși în tribune. Astfel, Gheorghe Hagi stă în tribună la acest meci, fiind suspendat

Partida Viitorul – Poli Iași este una interesantă și din perspectiva altor cluburi. Dacă Ianis Hagi a fost urmărit intens în ultimul an, nici moldovenii nu duc lipsă de oferte. Astfel, Kamer Qaka și Dylan Flores reprezintă jucătorii care au trezit interesul scouterilor. Dacă Qaka va lipsi la meciul cu Viitorul, fiind suspendat, Dylan Flores va avea șansa să își demonstreze încă o dată calitățile. Pentru meciul de vineri, de la ora 21:00, Flavius Stoican nu se va putea baza nici pe Sin, la rândul său suspendat.