News

Ce prevede regulamentul FRF in cazul Poli Iași – Viitorul, meci întrerupt în minutul 54, după ce a căzut nocturna!

01.11.2020 | 20:35
Ce prevede regulamentul FRF in cazul Poli Iasi  Viitorul meci intrerupt in minutul 54 dupa ce a cazut nocturna
ADVERTISEMENT

Început cu 53 de minute întârziere din cauza problemelor cu nocturna, duelul dintre Poli Iași și Viitorul Constanța din etapa a noua a Ligii 1 a fost întrerupt după 54 de minute. Nocturna a cedat din nou, la scorul de 2-1 pentru gazde, iar regulamentul FRF nu are vești bune pentru ieșeni.

Veștile proaste continuă pentru Daniel Pancu. După ce că echipa sa reușește cu greu să obțină puncte în Liga 1, Poli mai e sabotată și de propriul stadion.

ADVERTISEMENT

Duelul de pe teren propriu disputat de ieșeni contra Viitorului a fost întrerupt la scorul de 2-1, însă gazdele au toate șansele să piardă la masa verde.

Regulamentul FRF arată că Poli Iași va pierde la masa verde meciul cu Viitorul

Programat pentru ora 18:00, meciul dintre Politehnica Iași și Viitorul Constanța a început cu 53 de minute întârziere după ce nocturna de pe stadionul Emil Alexandrescu a dat rateuri și nu a putut crea condițiile necesare pentru ca meciul să se poată desfășura.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după 53 de minute, problemele păreau a se fi rezolvat și duelul a putut începe. Viitorul a deschis scorul în minutul 20, prin fundașul Alin Dobrosavlevici și scorul a fost 0-1 la pauză. După reluarea jocului, ieșenii au intrat mult mai montați și reușiseră să întoarcă scorul prin golurile lui Dzenan Zajmovic (51) și Nicandro Breeveld (54).

Imediat după reușita lui Breeveld, arbitrul Horia Mladenovic a decis să oprească meciul pentru că nocturna ieșenilor a cedat din nou. Din păcate pentru ieșeni, această întrerupere este similară și cu înfrângerea la masa verde, conform Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), emis de FRF în baza Regulamentului Disciplinar.

ADVERTISEMENT

„La jocurile oficiale programate în nocturnă care nu pot începe sau nu mai pot continuă din cauza nefuncţionării, întreruperii funcţionării, respectiv funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă, arbitrul meciului va acordă un termen de maxim 60 de minute pentru soluționarea problemei și pentru reluarea jocului.

Termenul de 60 de minute va fi acordat o singură dată în timpul unui joc și va curge de la ora de începere (dacă jocul nu a putut începe), respectiv, din momentul în care arbitrul a întrerupt jocul şi după ce va comunica delegaţilor şi căpitanilor ambelor echipe, că jocul nu mai poate continuă pentru  cauzele arătate anterior.

ADVERTISEMENT

În situația în care jocurile nu pot să înceapă sau să fie reluate în termenul de maxim 60 de minute de la ora oficială de începere, respectiv, de la momentul întreruperii, arbitrul va decide oprirea definitivă a meciului și va consemna situația de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar.

Dacă, după remedierea problemei la instalației de nocturnă, efectuată în termenul de până în 60 de minunte, de la începerea/reluarea jocului, intervine o nouă întrerupere în funcționarea instalaţiei de nocturnă, pe durata timpului de joc, arbitrul, dacă va aprecia că nefuncționarea instalației de nocturnă este de natură a împiedica desfășurarea în condiții normale a jocului poate decide oprirea definitivă a jocului.

În această situație arbitrul va consemna situația de fapt în raportul de arbitraj, urmând a fi aplicate sancțiuni conform prevederilor Regulamentului Disciplinar”, se arată în documentul FRF.

În regulamentul disciplinar, se menționează că imposibilitatea ca un meci de fotbal să fie continuat din cauza nocturnei se sancționează cu pierderea prin forfait a partidei de către clubul organizator:

„Neînceperea sau oprirea jocului datorată nefuncţionării sau funcţionării necorespunzătoare a instalaţiei de nocturnă, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait, dacă nu s-a remediat defecţiunea în maxim 60 de minute”, scrie în Regulamentul Disciplinar al FRF.

Dacă se va decide pierderea meciului cu 3-0 de către ieșeni, aceștia vor ajunge la patru înfrângeri consecutive și vor rămâne cu doar nouă puncte după tot atâtea meciuri jucate în Liga 1.

ADVERTISEMENT
Tags: