Fotbal intern

Poli Timișoara cere falimentul lui Dinamo! Bănățenii vor banii pe Dorin Rotariu. Reacția câinilor

19.03.2019 | 21:43
Poli Timisoara cere falimentul lui Dinamo Banatenii vor banii pe Dorin Rotariu Reactia cainilor

Poli Timișoara aruncă în aer liniștea fotbalului românesc și cere falimentul lui Dinamo! Conducerea bănățenilor a depus o cerere la Tribunalul București prin care a solicitat insolvența echipei lui Ionuț Negoiță. Ar fi o adevărată dramă pentru formația din Ștefan cel Mare care a mai beneficiat o dată, în ultimii 5 ani de acest avantaj financiar,  drept pentru care acum nu mai poate intra într-o astfel de procedură de reorganizare și riscă direct falimentul! Supervizor.ro, cei care au aflat și informația, scriu că salvarea câinilor stă acum în mâna judecătorilor.


UPDATE / Dinamoviștii au reacționat prin secretarul general al clubului, Bogdan Bălănescu. “Oricine poate depune o cerere, dar trebuie să aibă şi o bază legală când se întâmplă acest lucru. În principiu, Dinamo nu mai are niciun ban de plătit. Mâine vom emite un comunicat de presă în care vom explica întreaga situaţie“, a spus Bogdan Bălănescu pentru Pro Sport.


Poli Timișoara cere falimentul lui Dinamo!

Totul a plecat de la o cotă parte pe care Poli Timișoara trebuia să o primească. Astfel, Dinamo era obligată să achite bănățenilor 50 la sută din indemnizația de transfer a lui Dorin Rotariu la FC Bruges, dar nu mai puțin de 270 de mii de euro plus TVA. Suma era garantată conform acordului de transfer asumat de ambele părți și semnat.  ”Conform celui mai recent raport de activitate al lichidatorului judiciar care se ocupă de falimentul Politehnica Timișoara SA, suma pe care Dinamo ar trebui să o plătească este de minimum 270.000 euro + TVA, bani care au legătură cu transferul lui Dorin Rotariu la FCS Bruges”, se arată în sursa citată.

Acțiunea bănățenilor putea fi oprită dacă cele două părți ar fi ajuns la o înțelegere, dar lichidatorul judiciar spune că lucrul acesta nu s-a întâmplat. Acum, Poli Timișoara a depus cererea de faliment. Culmea este că bănățenii şi-au anunţat din timp demersul după ce la începutul anului și-au ales un birou de avocatură care trebuia să ajungă la un numitor comun cu reprezentanții câinilor pentru ca banii să fie achitați de bună voie.
Poli Timișoara cere falimentul lui Dinamo! Rotariu
Dorin Rotariu a plecat în 2017 de la Dinamo la Club Brugge

Toți ochii pe Dinamo

Nu e singura problemă pe care o au dinamoviștii. Haita trebuie să rezolve și procesul declanșat în urmă cu doi ani de zile. Astfel, în februarie 2017, Parchetul București a început o anchetă legată de modul în care clubul bucureștean a ieșit din insolvență. În 2015 s-a dispus de către Tribunalul București închiderea procedurii şi reintroducerea în circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administrează clubul de fotbal din Liga 1.
Mai mult de atât, echipa finanțată de Ionuț Negoiță reușise să acopere în totalitate datoriile istorice la începutul lunii martie, cu două luni mai devreme decât prevedea planul de reorganizare aprobat de către instanţă.
3.486.133 de lei a avut de achitat Dinamo pentru a-și achita datoriile