Sport

Doliu în fotbalul timișorean. Unul dintre eroii Politehnicii care a eliminat Atletico Madrid a murit în Thailanda

Legenda fotbalului timișorean, Ionel Bărbosu, fost jucător al lui Poli în celebrul duel cu Atletico Madrid, a murit. Era în concediu, în Thailanda. Un atac vascular i-a fost fatal.
17.01.2022 | 13:36
Doliu in fotbalul timisorean Unul dintre eroii Politehnicii care a eliminat Atletico Madrid a murit in Thailanda
ADVERTISEMENT

Unul dintre momentele de rezonanță ale fotbalului românesc s-a consumat în toamna anului 1990. Poli Timișoara o elimina pe Atletico Madrid din Cupa UEFA.

Între cei care au trăit momentul do glorie al ”violeților” a fost Ionel Bărbosu. Fostul fotbalist s-a stins din viață, duminică, la doar 54 de ani.

ADVERTISEMENT

Un atac vascular cerebral i-a curmat viața

Ionel Bărbosu a fost eroul uneia dintre cele mai frumoase povești ale Politehnicii Timișoara. În 1990, alături de coechipierii lui produceau cea mai mare surpriză în turul 1 al Cupei UEFA.

Bănățenii o învingeau pe mult mai galonata Atletico Madrid (2-0 la Timișoara) și o eliminau din competiția continentală intercluburi după un eșec la limită 0-1, în capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Ionel Bărbosu avea atunci doar 23 de ani și era unul dintre mijlocașii care încântau prin incursiunile lui în flancul stâng al defensivelor adverse.

A jucat fotbal până la aproape 50 de ani și nu s-a dezis niciodată de ”Sportul rege”. Aflat în vacanță, în Thailanda, Ionel Bărbosu a suferit un atac vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

A fost internat de urgență, dar starea lui s-a agravat cu fiecare zi, iar în cele din urmă, duminică, inima lui a încetat să mai bată. Avea doar 54 de ani.

”Cu tristețe anunțăm că Ionel Bărbosu, unul dintre jucătorii polişti din generația anilor ’90, s-a stins din viață astăzi. ’Jean’ se afla în Thailanda, unde suferise un accident vascular cerebral. Zbor lin spre îngeri!”, au transmis oficialii clubului Politehnica Timișoara.

ADVERTISEMENT

Eliminarea lui Atletico Madrid, momentul suprem al lui Ionel Bărbosu

De-a lungul timpului au fost multe meciuri memorabile făcute de Poli Timișoara. Între altele, în 1979 ”violeții” treceau de Glasgow Rangers în Cupa Cupelor.

Însă, cel mai răsunător episod din istoria Politehnicii a fost eliminarea celor de la Atletico Madrid. În meciul de la Timișoara, Ionel Bărbos a fost doar rezervă, dar avea să facă un meci memorabil în returul de pe Vicente Calderon.

În întreaga lui activitate, Ionel Borbosu a jucat, cu o singură excepție, Gloria Buzău, pentru toate echipele importante din Timișoara: Poli, CFR, UMT și Electrica.

ADVERTISEMENT