News

Poliomielita se răspândește în Marea Britanie. Campanie de vaccinare pentru copiii de sub 10 ani din Londra

Marea Britanie lansează o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei. Copiii sub 10 ani din Londra vor primi serul. Virusul a revenit în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 40 de ani și se răspândește.
10.08.2022 | 16:52
Poliomielita se raspandeste in Marea Britanie Campanie de vaccinare pentru copiii de sub 10 ani din Londra
Campanie de vaccinare împotriva poliomielitei, în Marea Britanie. Vizați sunt copiii de sub 10 ani din Londra. Sursa foto: theatlantic.com
ADVERTISEMENT

Oficialii din Sănătate ai Marii Britanii iau măsuri severe pentru a stopa extinderea poliomielitei.

Campanie de vaccinare împotriva poliomielitei, în Marea Britanie. Vizați sunt copiii de sub 10 ani din Londra

Această boală virală, infecțioasă, produsa de virusul poliomielitic, care poate determina paralizie, dificultăți de respirație și chiar deces, a revenit în Marea Britanie pentru prima dată în ultimii 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Dat fiind acest aspect, Regatul Unit lansează o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei. Vor fi imunizați copiii din Londra cu vârsta sub 10 ani, scrie Reuters.

În acest an, Agenţia Britanică pentru Siguranţă Sanitară (UKHSA) a identificat, la Londra, 116 poliovirusuri din 19 probe din canalizare, după ce a trimis mai întâi o alertă despre descoperirea virusului, în iunie.

ADVERTISEMENT

Nivelurile de poliovirus identificate şi diversitatea genetică au indicat că transmisia avea loc în mai multe cartiere londoneze, a indicat miercuri agenția.

Momentan, mai scrie sursa citată, nu au fost identificate cazuri. Cu toate acestea, în încercarea de a preveni un potenţial focar, medicii de familie vor invita copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani pentru administrarea dozelor de rapel ale vaccinului anti-poliomielitic.

ADVERTISEMENT

La Londra, ratele de imunizare variază, însă sunt, în medie, sub 95% din rata de acoperire necesară, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru a ţine poliomielita sub control.

Epidemiile de poliomielită s-au încheiat în anul 1962, odată cu introducerea vaccinului oral împotriva bolii. În ceea ce privește Marea Britanie, aceasta a fost declarată lipsită de virus în 2003.

ADVERTISEMENT

Poliomielita ucidea mii de copii, anual, la nivel mondial

Poliomielita, răspândită în principal prin contaminarea cu materii fecale, ucidea și paraliza mii de copii anual în întreaga lume. Mult timp nu a existat niciun leac. Vaccinarea a fost soluția.

Luna trecută, Statele Unite ale Americii au anunțat un caz de poliomielită paralitică, la o persoană nevaccinată.

Pacientul a dezvoltat simptome de slăbiciune și paralizie încă din luna iunie. Peste ocean, această boală a infectat 58.000 de americani în 1952. Vorbim de anul în care a fost înregistrată cea mai mare epidemie de poliomielită. 3.145 de oameni au murit în acel an și 21.269 au rămas cu forme diverse de paralizie.

ADVERTISEMENT