News

Un polițist refuză să amendeze populația pentru nepurtarea măștii. Agentul este cercetat de superiori

În ciuda prevederilor legii din pandemie, un polițist din Constanța spune că refuză să amendeze populația pentru nepurtarea măștii. Din cauza poziție sale, agentul este cercetat de superiori.
11.01.2022 | 17:01
Un politist refuza sa amendeze populatia pentru nepurtarea mastii Agentul este cercetat de superiori
ADVERTISEMENT

Un agent de Poliție de la IPJ Constanța a recunoscut în mod public că refuză să aplice amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție, în ciuda faptului că măsura decisă de CNSU și aprobată de Guvern a intrat în vigoare încă din 8 ianuarie.

Într-o postare pe Facebook, acesta și-a explicat gestul, însă ar putea avea de suferit din punct de vedere disciplinar. Mesajul său a ajuns și în atenția superiorilor care îl cercetează.

ADVERTISEMENT

Un polițist a anunțat pe Facebook că refuză să dea amenzi pentru mască. Reacția superiorilor

Începând de sâmbătă, 8 ianuarie 2022, toți cetățenii prezenți în spațiul public – fie că vorbim de spații închise sau deschise – cu o mască textilă sau fără nicio mască, riscă o amendă de până la 2.500 de lei.

Angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sunt cei responsabili de aplicarea legii în acest sens. Cu toate acestea, un polițist din Constanța refuză să se supună prevederilor legii din pandemie.

ADVERTISEMENT

”Eu unul……. indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici NU VOI CONTROLA ȘI NU VOI SANCȚIONA nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate.

NU am pregătire de specialitate, NU există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a scris în mediul online polițistul, care este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

ADVERTISEMENT

Presa locală scrie că superiorii au luat deja poziție față de acest anunț al agentului. Reprezentanții IPJ Constanța au transmis faptul că:

”La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”, anunță instituția, conform ReplicaOnline.

ADVERTISEMENT

Ministrul Lucian Bode a anunțat amenzi uriașe pentru cei fără mască sau cu mască textilă

Din weekendul trecut, în România a intrat în vigoare măsura obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne. De asemenea, măștile textile nu mai sunt permise.

Lucian Bode, ministrul de interne, a spus că cei care poartă mască textilă, după ce noile restricții intră în vigoare, riscă să fie amendați cu până 2.500 de lei. Întrebat cum o să fie făcută verificarea în teren, pentru a vedea cine ce mască poartă și care vor fi indicațiile pentru agenți.

Într-un interviu la Digi24, șeful MAI a precizat că ”nu este nevoie de indicații, ci de lege. ”Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, a declarat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT