News

Fetița călcată de polițist pe trecerea de pietoni vrea să vorbească cu procurorul. Ce i-a spus mamei sale Marina, prietena Raisei. Update

Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a fost chemat, joi, la Brigada Rutieră pentru expertiza maşinii. Între timp, Marina, prietena fetiței, vrea să discute cu procurorul despre întâmplare.
28.01.2022 | 09:23
Fetita calcata de politist pe trecerea de pietoni vrea sa vorbeasca cu procurorul Ce ia spus mamei sale Marina prietena Raisei Update
Marina, prietena Raisei, vrea să vorbească despre accidentul provocat de polițist. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
28-01-2022
07:22

Marina, prietena Raisei, vrea să vorbească despre accident. Ce i-a spus mamei sale

Noi detalii în cazul polițistului care a accidentat două fetițe. Marina, copila care a supraviețuit și prietena Raisei, totodată, vrea să discute cu un procuror despre ziua tragediei. Ea i-a oferit, deja, câteva detalii mamei sale.

Potrivit wowbiz.ro, Marina i-a spus mamei ei că omul legii circula cu viteză (lucru confirmat și de el-n.r), dar că atunci când le-a lovit a accelerat și mai tare. 

Deși fetița s-a vindecat acum și este în stare să ofere detalii despre accident, confirmă avocatul Adrian Cuculis, Marina ar putea rămâne pe viitor cu traume, avertizează psihologii. De aceea, părinții ei sunt sfătuiți să ia legătura cu un specialist, pentru ca Marina să beneficieze de consiliere.

”Dat fiind că avem de-a face cu o martoră minoră a acestui teribil accident, există o probabilitate destul de ridicată de apariție a unei tulburări de stres post-traumatic. De aceea părinții ar trebui sfătuiți să își ducă fetița cât de repede se poate la un psiholog avizat, pentru că acesta să o reechilibreze emoțional-afectiv. Peste 50% dintre persoanele implicate într-un accident auto pot să dezvolte o tulburare de stres post-traumatic.

Depinde foarte mult de mecanismele ei de apărare. Probabilitatea ca această copilă să simtă, o perioadă de timp, anxietate și un puls ridicat atunci când își va aduce aminte de întâmplarea prin care a trecut, mai ales că aceasta s-a soldat cu decesul unei foarte bune prietene, este foarte ridicată, de asemenea”, a declarat pentru sursa menționată anterior Cristina Zaharia, de profesie psiholog.

Polițistul, pe numele său, Constantin Popescu, a fost chemat pentru o nouă audiere, la ora 10:00, la Brigada Rutieră Bucureşti. La expertiză au luat parte și avocații celor două fetițe lovite de omul legii cu mașina de serviciu.

Specialistul care va analiza dinamica accidentului va prelua și ancheta acestei situații. Între timp, este căutat și șoferul care a suprins toată tragedia, cu camera de bord. Pe el, Constantin Popescu l-ar fi rugat să blocheze drumul cu propriul autovehicul.

ADVERTISEMENT

Ce a mai declarat polițistul anchetatorilor

De altfel, Constantin Popescu susține în continuare că nu se afla în misiune în ziua cu pricina, dar și că avea girofarul pornit ”pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui”, a subliniat Adrian Cuculis, avocatul familiei Raisei.

De asemenea, tânărul polițist susține că nu le-a văzut pe Raisa și Marina, iar anchetatorii vor să afle cum a fost posibil. De altfel, ei au încercat să afle și viteza cu care circula Popescu în ziua tragediei și dacă mașina era într-o stare tehnică bună.

ADVERTISEMENT

”Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui.

Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama (..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a mai declarat Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

De altfel, Adrian Cuculis a spus că trebuie audiat și colegul polițistului, anume individul care i-a schimbat geaca de serviciu cu una obișnuită, pentru a nu mai fi observat de mulțimea prezentă la locul accidentului.

”Mai este încă un martor foarte important pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu și a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la secția 5, martorul respectiv și trebuie să vină să dea declarații de ce a făcut gestul acesta”, a mai dezvăluit Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

Fetița care a supraviețuit s-a vindecat după accident. Își dorește să vorbească despre întâmplare

Mașina a fost dusă la RAR pentru o investigare amănunțită. Între timp, avocatul familiei Raisei cere să fie audiată și fetița supraviețuitoare accidentului, Marina, care s-a vindecat și și-a exprimat intenția de a ajuta la aflarea adevărului.

”E bine și vrea să ajute la aflarea adevărului, chiar susține cumva că vrea să fie audiată, nu în termenii aceștia, spune că vrea să vorbească cu procurorul să explice ce s-a întâmplat acolo.

Nu putem să o audiem în Parchet. Mi se parte o chestiune mult prea intruzivă în viaţa ei şi, mai ales că este tulburată în urma accidentului, cererea a fost de audiere la domiciliul fetei şi aşteptăm să se pronunţe doamna procuror inclusiv pe această cerere”, a mărturisit Adrian Cuculis.

Reamintim că accidentul s-a produs pe 13 ianuarie. În acea zi, Raisa şi Marina se întorceau de la școală, iar când au traversat o trecere de pietoni au fost lovite de omul legii.

Polițistul, potrivit anchetei, avea doar semnalele luminoase activate nu şi pe cele acustice. S-a mai aflat că viteza de circulație era una ilegală, lucru recunoscut și de Constantin Popescu. Acesta este acum plasat sub control judiciar.

ADVERTISEMENT