News

Politehnica Iași a câștigat definitiv procesul pornit după concedierea lui Horia Sabo. Exclusiv

17.02.2021 | 18:15
Politehnica Iasi a castigat definitiv procesul pornit dupa concedierea lui Horia Sabo Exclusiv
ADVERTISEMENT

În data de 9 ianuarie 2019, Adunarea Generală Extraordinară a membrilor Asociați de la Poli Iași decidea excluderea lui Horia Sabo din funcția de director general al clubului. Instanța a decis că această concediere este validă. 

FANATIK a aflat că a fost respins definitiv apelul lui Horia Sabo la decizia instanței civile a Tribunalului Maramureș. Decizia luată în 20 iunie 2020 arăta că apelul este lui Sabo este nefondat.

ADVERTISEMENT

Omul de afaceri a contestat decizia, însă nici Curtea de Apel Cluj nu i-a dat dreptate, iar concedierea sa din rolul de director general al clubului și a tatălui său, Laurențiu Sabo, din poziția de director financiar, rămâne validă.

Politehnica Iași a câștigat definitiv procesul pornit după concedierea lui Horia Sabo

Consiliul Director al clubului Poli Iași a primit astăzi o veste excelentă din partea avocaților. Mai exact, Curtea de Apel din Cluj a respins ca nefondat apelul pe care Horia Sabo l-a făcut în cazul deciziei de concediere din funcția de director general.

ADVERTISEMENT

„Bună ziua,

Va informam ca prin hotărârea pronunțată astăzi, 17.02.2021, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondat apelul declarat de către Sabo Horia Vlad împotriva Sentinței civile nr. 710/20.07.2020 a Tribunalului Maramureș (prin care s-a respins ca neîntemeiată contestația formulată împotriva deciziei de concediere).

Curtea de Apel Cluj a dispus obligarea acestuia la plata către ACSM Politehnica Iași a sumei de 5.950 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel. Hotărârea este definitivă și urmează să fie comunicată clubului imediat după ce va fi redactată.

ADVERTISEMENT

– Consiliul Director Politehnica Iasi și Cabinet de avocatură&insolvență Marius Brănici”, se arată în mesajul Consiliului Director al ieșenilor.

Decizia de respingere a apelului lui Horia Sabo este definitivă și urmează sa fie transmisă clubului după ce va fi redactată.

ADVERTISEMENT

Scandalul dintre Horia Sabo și ceilalți oameni din Adunarea Generală a clubului a pornit după ce relația fostului investitor cu Adrian Ambrosie s-a stricat complet. Sabo a fost acuzat că risipește banii clubului.

Inclusiv președintele orașului Iași, Mihai Chircă, l-a criticat dur pe Horia Sabo și a comentat cu ironie zvonurile care indicau că acesta ar putea fi interesat să se implice financiar la Dinamo.

„Eu cred că este o glumă proastă, pentru domnul Horia Sabo este în incapacitate de muncă de 180 de zile. Cum poate un om care trebuie să fie concediat medical să conducă un club ca Dinamo? Nu îi luaţi în râs pe suoprterii dinamovişti, că sunt oameni inteligenţi”, spunea Mihai Chirică în vara anului 2019.

ADVERTISEMENT