Fotbal intern

Politehnica Iaşi – CFR Cluj 1-0. Campioana, eliminare rușinoasă din Cupă. Criza continuă în Gruia

29.11.2020 | 21:56
Politehnica Iasi  CFR Cluj 10 Campioana eliminare rusinoasa din Cupa Criza continua in Gruia
ADVERTISEMENT

Bomba din 16-imile Cupei României a explodat duminică seara în Gruia, unde CFR Cluj a pierdut surpinzător în fața celor de la Poli Iași, deși era mare favorită.

Poli Iași a renunțat la avantajul terenului propriu, pe care îl câștigase la tragerea la sorți, și a acceptat să dispute acest meci de calificare în deplasare pentru a le da o mână de ajutor clujenilor în perspectiva partidei foarte importante de joi din grupele Europa League cu ȚSKA Sofia. Meci pe care Dan Petrescu îl consideră foarte important și tocmai de aceea a trimis pe teren contra Iașului o echipă formată preponderent din rezerve.

ADVERTISEMENT

Chiar și în aceste condiții, nimic nu scuză prestația foarte slabă a campioanei, dar nici nu șterge din meritele echipei lui Daniel Pancu, victoria ieșenilor neputând fi contestată de nimeni.

Politehnica Iași* – CFR Cluj 1-0 (Calcan 65) – VEZI VIDEO

Poli Iași: Bosz – Onea, Baxevanos, Angiulli, Bușu – Cristea, De Iriondo, Passaglia – Platini, Vanzo, Calcan. Antrenor: Daniel Pancu

ADVERTISEMENT

CFR Cluj: Sandomierski – Manea, Zunic, Ciobotariu, Latovlevici – Chipciu, Soares, Aurelio – Carnat, Vojtus, Costache. Antrenor: Dan Petrescu

Min. 65: GOOOL POLI IAȘI! Calcan deschide scorul cu un șut senzațional din afara careului, direct la vinclu. Poli Iași – CFR Cluj 1-0

ADVERTISEMENT

Meciul Politehnica Iaşi – CFR Cluj are loc duminică, 29 noiembrie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României. Deşi formaţia moldoveană este trasă la sorţi drept echipa gazdă, cele două combatante au căzut de acord ca partida să se desfăşoare în oraşul de pe Someş.

Pentru echipa lui Dan Petrescu acest meci de Cupă a căzut între două jocuri din Europa League. CFR Cluj a ieşit rău şifonată din cele două manşe ale dublei confruntări cu Roma, pierzându-le clar şi încasând în total şapte goluri, fără a reuşi să replice cu vreunul.

ADVERTISEMENT

Totuşi, calculele matematice arată că pentru campioana României nu s-au terminat şansele de a încheia grupa pe locul 2, după italieni, dar condiţia este să câştige ultimele două jocuri, acasă cu demotivata ŢSKA Sofia şi apoi marea finală directă, în Elveţia, la Berna, cu Young Boys. Din păcate, mai este o condiţie: joia viitoare elveţienii să nu se impună pe terenul unei Rome deja calificată.

Politehnica Iaşi – CFR Cluj Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Politehnica Iaşi – CFR Cluj se joacă duminică, 29 noiembrie, de la ora 20:30, pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu” din cartierul Gruia în cadrul 16-imilor de finală ale Cupei României şi este transmisă pe micile ecrane de Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Jocul va putea fi urmărit şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Dacă pentru echipa lui Daniel Pancu nu există nicio presiune, antrenorul putând utiliza ce jucători vrea el şi sunt sănătoşi, la CFR Cluj lucrurile stau la polul opus. Dan Petrescu e conştient că acest sezon poate reprezenta un sfârşit de capitol pentru câţiva dintre cei care au cucerit trei titluri de campioni consecutiv şi astfel şansele la o nouă coroană a României să fie mult mai mici. Situaţie în care Cupa trebuie să devină un obiectiv.

CFR Cluj este înaintea meciului cu ŢSKA Sofia din Europa League

Însă, CFR încă mai speră să termine grupa pe locul 2în Europa League şi să ajungă din nou în primăvara acestei competiţii, acolo unde a ieşit mai mult decât cu fruntea sus la ultima ediţie, scoasă de câştigătoarea trofeului, Sevilla, fără eşec, doar pentru că spaniolii au făcut 1-1 la Cluj şi o-o acasă.

Şi asta înseamnă că „Bursucul” nu îşi poate permite luxul de a băga echipa pe care ar vrea-o, pentru că deja e multă oboseală în rândul jucătorilor săi. Îi are accidentaţi pe Vinicius şi Cestor şi cu coronavirus pe Deac, Hoban şi Ben Youssuf.

Moldovenii au acceptat să devină ei oaspeţi

Îi poate introduce însă din primul minut pe Soares şi Zunic dintre nou veniţii fără drept de joc în Europa şi probabil va apela inclusiv la Costache şi Vojtus în locul titularilor Rondon şi Debeljuh în atac. Prea multe variante de rotaţie nu are totuşi, din cauza problemelor din lot.

În aceste condiţii, CFR Cluj are cota mult scăzută la victorie, între 1,35-1,40, iar moldovenii ajung la un 7,80 foarte ofertant, în condiţiile în care sigur campioana României va folosi multe rezerve. Un gol marcat de ieșeni, care nu e imposibil, are cotă mai mult decât dublă faţă de victoria Clujului: 1,90.

ADVERTISEMENT