Fotbal intern

Dinamo, victorie uriașă la Iași. ”Câinii” au ieșit din zona retrogradării. Video

05.05.2021 | 18:12
Dinamo victorie uriasa la Iasi Cainii au iesit din zona retrogradarii Video
Dinamo București a învins în deplasare Poli Iași, scor 2-1, în etapa a șasea play-off-ului Ligii 1 și au obținut al treilea succes consecutiv. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dinamo București a învins în deplasare Poli Iași, scor 2-1, în etapa a șasea play-off-ului Ligii 1 și au obținut al treilea succes consecutiv. În urma acestei serii foarte bune, elevii lui Dusan Uhrin au ieșit din zona retrogradării.

Politehnica Iași – Dinamo 1-2 (Zajmovic 42 / Sorescu 21, Morsay 54) – VEZI VIDEO

  • Politehnica Iași: Brînză – Onea, Mihalache, Baxevanos, Bușu – De Iriondo (Gaitan 81), Passaglia (F. Cristea 80) – Mensah, Vanzo (Flores 64), M. Stan (Popadiuc 11) – Zajmovic. Rezerve: Axinte, Zaharia, Cană Antrenor: Nicolo Napoli
  • Dinamo: Eșanu – Bejan, Puljic, Albentosa – Sorescu, Achim, Anton, Gol, Filip (A. Radu 75) – Mihaiu (Morsay 46, Blejdea 89), Nemec. Rezerve: Kongshavn, R. Grigore, Fabbrini, Nepomuceno, Bani, G. Crețu. Antrenor: Dusan Uhrin
ADVERTISEMENT

Min. 54: GOOOL DINAMO! Nemec scapă pe contraatac, profită de eroarea moldovenilor, îi paseză lui Morsay, iar suedezul îl învinge pe Brînză, ieșit la marginea careului. Poli Iași – Dinamo 1-2

Min.42: GOOL POLI IAȘI! Mensah a executat un corner din partea dreaptă și Zajmovic l-a învins pe Eșanu cu o lovitură de cap. Poli Iași – Dinamo 1-1

ADVERTISEMENT

Min. 21: GOOOL DINAMO! Sorescu a primit balonul în partea dreaptă, a intrat în centru și l-a învins pe Brînză cu un șut plasat la colțul lung. Poli Iași – Dinamo 0-1

Min. 9: Raul Albentosa a reluat un balon cu capul, dar mingea a lovit transversala porții ieșenilor.

ADVERTISEMENT

l1

Politehnica Iași mai speră să se salveze după victoria de la Giurgiu, Dinamo a dat lovitura la Viitorul

Ambele echipe vin după rezultate pozitive. Moldovenii au înviat la Giurgiu, când toată lumea le cânta prohodul, şi acum trag din nou nădejde că vor putea urca măcar pe un loc de baraj, evitând retrogradarea directă. Ieşenii trebuie să joace fiecare meci precum o finală, pentru că în afara acestei etape mai sunt doar trei jocuri de disputat de către fiecare echipă până la încheierea play-out-ului.

Dinamo are două rezultate utile consecutive, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la primele partide din acest an, când au bătut pe Gaz Metan acasă şi apoi la Arad. „Alb-roşiii” au învins acum pe FC Voluntari pe teren propriu şi, foarte important rezultat, cu 2-1 la Ovidiu, pe Viitorul Constanţa.

ADVERTISEMENT

Politehnica Iaşi – Dinamo Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Sport 1

Partida Politehnica Iaşi – Dinamo se joacă miercuri, 5 mai, de la ora 16:30, pe stadionul Emil Alexandrescu din Copou. Temperatura la ora partidei va fi de 16 grade, cu cer noros, dar foarte slabe perspective de precipitaţii. Arbitrul meciului este Horaţiu Feşnic.

Întâlnirea Politehnica Iaşi – Dinamo se dispută miercuri, 5 mai, de la ora 16:30, în cadrul etapei a 6-a din play-out şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport 1 dar o mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Credit pentru tânărul Mihaiu în atacul lui Dinamo

Deşi s-a vorbit intens de faptul că antrenorul Nicolo Napoli şi-ar fi înaintat demisia, italianul a fost convins să continue şi a urmat succesul de la Giurgiu. Marea absenţă a ieşenilor este titularul porţii, Laurenţiu Brănescu, înlocuit de mult prea puţinul experimentat Brânză. Andreas Calcan şi-a reziliat contractul cu gruparea moldoveană.

Dinamo propune un sistem 3-5-2, mult mai potrivit pentru jocul „câinilor”, cu Bejan, Albentosa şi Puljic pe fund. Revenirea portarului Eşanu a fost de bun augur la Ovidiu, tânărul goal-keeper apărând excelent. Din nou, Duşan Uhrin îl lasă pe bancă pe italianul Fabbrini şi propune atacul Mihaiu – Nemec, dând credit tânărului jucător. Mijlocaşul Gabi Răuţă a devenit indisponibil până la final de sezon.

Albentosa, marele câştig din defensiva „câinilor”

S-a văzut însă clar în ultimele două jocuri un progres considerabil în jocul dinamoviştilor, care au stat mult mai bine în teren şi care au reuşit să construiască multe faze ofensive cu grad ridicat de periculozitate. Fundaşul central spaniol Raul Albentosa este marele câştig, el devenind turnul de control şi având inclusiv apariţii câştigătoare în careul advers, marcând la Ovidiu primul său gol în Liga 1.

Dinamo este favorita caselor de pariuri, cu cote variind între 1,80 – 1,90, în timp ce moldovenii au primit între 4,20-4,30 pentru a lua o nouă gură de oxigen. Nu credem că va fi un meci cu multe realizări pe tabela de marcaj, marja inclinând spre plaja a 1-3 goluri.

ADVERTISEMENT